Oprichter Radio Veronica gehuldigd

Hendrik ‘Bull’ Verweij, oprichter van de legendarische zeezender Radio Veronica, is zaterdag op zijn 100ste verjaardag in Loosdrecht gehuldigd. Hij ontving uit handen van nieuwslezer Arend Langenberg en de CEO van Radio Veronica Ab Trik een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de commerciële radio in Nederland. De CEO van het huidige Radio Veronica: “Bull Verweij heeft aan de basis gestaan van wat radio nu is in Nederland. Het is een enorm voorrecht om deze radio icoon, op zijn 100ste verjaardag te mogen eren met een Lifetime achievement award.”


UPDATE: Bull Verweij op 100-jarige leeftijd overleden

Hendrik Verweij is oprichter van de legendarische zeezender Radio Veronica. In 1960 besloot hij samen met zijn broers, de door radiohandelaren opgerichte, Vrije Radio Omroep Nederland te kopen, inclusief het zendschip de MS Borkum Riff waarvan zeezender Radio Veronica uitzond. De broers maakten roerige radiotijden mee. Tot en met 1975 was Bull Verweij directeur van de zender. In 2003 gaf hij als grondlegger van zeezender Radio Veronica het startsein voor het huidige Radio Veronica.

Mooi dat deze man bij leven nog een onderscheiding krijgt voor zijn werk! Bedenk eens hoe het Nederlandse radiolandschap er uit had gezien zonder de oprichting van Veronica…

Lees ook:Mede-oprichter Radio Veronica Bull Verweij overleden
Lees ook:Memorial Veronica-oprichter als podcast verkrijgbaar
Lees ook:Veronica vanavond met memorial voor overleden oprichter
Lees ook:Laatste uren van Radio Veronica op 538
Lees ook:Veronica het theater in

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Oprichter Radio Veronica gehuldigd

  1. Chris

    Opa ik ben trots op jou!!! Groet je kleinzoon Chris

      /   Reply  / 
  2. evert

    we moeten niet vergeten dat deze heer wel opdracht heeft gegeven tot een bomaanslag op de Mebo 2, waar godzijdank geen doden bij gevallen zijn.

      /   Reply  / 
    1. Chris

      Als je deze reactie plaatst geef ook eerlijk je naam weer en wees positief negatief zijn is wel heel makkelijk!

        /   Reply  / 
      1. evert

        Beste chris,
        mijn naam is Evert, mijn email adres is bij Jorn bekend (en hij weet ook dat het niet fake is), dus wat is het probleem?

        Ik probeer alleen maar een nuancering bij het bericht aan te brengen, want dat vond ik teveel halleluja verleden. En als je het over het piratenverleden hebt, kun je niet om de bomaanslag heen.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>