Laatste uren van Radio Veronica op 538

Het einde van het oude Radio Veronica, je moet het meegemaakt hebben anders kun je er niet over meepraten denk ik. Bij veel radioliefhebbers roept het noodgedwongen stoppen van de zeezender nog altijd emotionele herinneringen op. Veronica moest op 31 augustus 1974 haar uitzendingen beëindigen in verband met de anti-piratenwet waarmee de Nederlandse overheid maatregelen kon treffen tegen zeezenders als Radio Veronica. Dat einde is vandaag precies 35 jaar geleden en daarom worden de laatste twee uren van Veronica nog een keer uitgezonden.


Op 31 augustus 2009 worden tussen 16:00 en 18:00 uur de allerlaatste uren van Radio Veronica uitgezonden via 538 meter (558 kHZ) middengolf. Dat is precies dezelfde golflengte waarop het oude Veronica in 1974 haar laatste programma uitzond. Mocht je het nog niet weten, Radio 538 heeft haar naam te danken aan de golflengte van de voormalige zeezender Veronica.

Eén Vandaag

In het televisieprogramma ‘Eén Vandaag’ wordt maandag ook stil gestaan bij het de 35e verjaardag van het einde van Radio Veronica. De actualiteitenrubriek van de Avro en de Tros is 31 augustus te zien van 18:00 tot 18:40 uur op Nederland 1.

Lees ook:Al één jaar geen MiddenInDeNachtRick meer (filmpje)
Lees ook:Radio Veronica: uitzonderingen bevestigen de regel
Lees ook:Mede-oprichter Radio Veronica Bull Verweij overleden
Lees ook:Oprichter Radio Veronica gehuldigd
Lees ook:Parodie op allerlaatste uren Veronica op Kermis FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>