YouTube Symfonie Orkest gesteund door Radio 4

Idols voor klassieke muziek. Zo berichtte Nu.nl over een nieuw project van YouTube. De videowebsite is op zoek naar musici die hun muzikale talenten ten gehore willen brengen tijdens een belangrijk klassiek evenement in New York. YouTube roept gebruikers op video’s te uploaden waarop ze hun muzikale talent laten zien en horen. Vervolgens bepaalt het publiek wie de beste zijn. De winnaars mogen in april 2009 optreden in het New Yorkse prestigieuze Carnegie Hall. Radio 4 en omroep Avro ondersteunen het project van het YouTube Symfonie Orkest in Nederland.


UPDATE:
Drie Nederlanders in finale YouTube Symfonie Orkest (februari 2009)

Radio 4 en de Avro nodigen wereldwijd musici uit voor het YouTube Symfonie Orkest. De video-inzendingen zullen worden samengevoegd tot de eerste gemeenschappelijke virtuele opvoering ooit. Meedoen kan door een zelf gemaakt filmpje te uploaden via het YouTube-kanaal van Radio 4. De aanmeldperiode loopt tot en met 31 januari 2009.

Vanaf 1 februari volgend jaar zal het London Symphony Orchestra de voorselecties uitvoeren en kunnen internetbezoekers stemmen op de ingezonden video’s. Niet alleen de beste uitvoerend musici, maar ook de meest creatieve of ongebruikelijke uitvoeringen kunnen een prijs in de wacht slepen. De Avro maakt voor Radio 4 van de Nederlandse audities een video-verslag. Op 15 april 2009 volgt de grote ontknoping; dan speelt het YouTube Symphony Orchestra in Carnegie Hall in New York.

Zie hier ook de videoboodschap met de oproep om mee te doen:

Lees ook:Drie Nederlanders in finale YouTube Symfonie Orkest
Lees ook:Downloadactie gratis podcasts groot succes
Lees ook:[Video] 3FM-luisteraar: Music, I think I love you!
Lees ook:Haitink-downloadproject Radio 4 nu al groot succes
Lees ook:Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “YouTube Symfonie Orkest gesteund door Radio 4

  1. Pingback: Drie Nederlanders in finale YouTube Symfonie Orkest | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>