Downloadactie gratis podcasts groot succes

Downloadactie Radio 4 groot succesIs de doelgroep van Radio 4 klaar voor het downloaden van podcasts? Het lijkt er wel op. De speciale downloadactie die Radio 4 en de Avro gestart zijn ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouw-orkest blijkt een enorm succes:

215.000 downloads.

Vanuit de hele wereld bezoeken belangstellenden massaal de website van Radio 4. In een week tijd zijn de symfonieën van onder andere Schubert, Beethoven en Bruckner ruim 215.000 keer gedownload door klassieke muziekliefhebbers. Het aantal bezoeken aan de website van Radio 4 is in deze periode vervijfvoudigd. De actie loopt nog tot en met 24 november 2008.

Downloadactie

Om het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest te vieren zijn vanaf 15 oktober gratis opnames van het orkest te downloaden via www.radio4.nl. Bezoekers van de site krijgen tien van de meest geliefde symfonieën aangeboden, allemaal in topuitvoeringen onder leiding van de grootste dirigenten. Het blijkt de ideale manier om een eigen klassieke muziekverzameling op te bouwen en uit te breiden.

Jubileumconcert

Ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouw-orkest zendt Radio 4 op 24 oktober het jubileumconcert van het orkest rechtstreeks uit vanuit Amsterdam. Peter Bree is aanwezig in het Concertgebouw en presenteert het programma live van 20:00 tot 23:00 uur op het klassieke radiostation.

Luisteraars van het concert kunnen zich onder andere verheugen op het Derde pianoconcert van Beethoven, vocale werken van Rossini, de Falla en Berio en ‘Till Eulenspiegel' van R. Strauss. Chef-dirigent Mariss Jansons leidt het orkest en als solisten werken pianiste Mitsuko Uchida en sopraan Tania Kross mee. Op vrijdagavond zendt de AVRO om 22:50 uur het jubileumconcert uit op Nederland 2. Zaterdagmiddag om 13:40 uur wordt het programma op diezelfde zender herhaald.

Zie ook:
- Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum
- Zes dj's van 3FM testen muziekkennis bij Radio 4

Lees ook:Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum
Lees ook:Jubileum Koninklijk Concertgebouworkest live op Radio 4
Lees ook:Radio 4 start nieuw downloadproject
Lees ook:Haitink-downloadproject Radio 4 nu al groot succes
Lees ook:Wereldwijd belangstelling voor podcast Radio 4

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Downloadactie gratis podcasts groot succes

  1. Pingback: Radio 4 start nieuw downloadproject | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>