Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum

Radio 4 en de AVRO vieren het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouw-orkest met speciale downloads. Via de site van Radio 4 kunnen luisteraars vanaf 15 oktober elke dag gratis een opname van het Koninklijk Concertgebouworkest downloaden.

Bezoekers van de site krijgen tien van de meest geliefde symfonieën aangeboden van onder andere Schubert, Beethoven, Bruckner en Mahler. Dat allemaal in topuitvoeringen onder leiding van de grootste dirigenten.

Voor liefhebbers van de klassieke muziek is dit een ideale manier om een eigen klassieke muziekverzameling op te bouwen of uit te breiden. De opnames zijn gratis te downloaden tot en met 24 november 2008.

Radio 4 en Nederland 2

Radio 4 en Nederland 2 besteden veel aandacht aan het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het Radio 4 programma 'De Klassieken' komt van 20 tot en met 24 oktober iedere ochtend vanuit het Concertgebouwcafé met optredens van leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en gesprekken met bijzondere gasten.

Op vrijdagavond 24 oktober 2008 zendt Radio 4 het jubileumconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest rechtstreeks vanuit het Concertgebouw uit. De AVRO zendt delen van dit concert die vrijdagavond uit op Nederland 2 om 22:50 uur. Daarnaast presenteert de AVRO van 20 tot en met 24 oktober iedere middag rond 13:20 uur op Nederland 2 het programma '120 Jaar Koninklijk Concertgebouw-orkest', met mooie historische concertregistraties en documentaires over het orkest en zijn dirigenten.

Eerder dit jaar startte de commerciële klassieke muziekzender Classic FM ook al met een serie podcasts.

Zie ook:
- Classic FM slaat aan het podcasten
- Downloadshop voor muziek van Classic FM
- Donderdagavondserie van start op Radio 4

Lees ook:Downloadactie gratis podcasts groot succes
Lees ook:Wereldwijd belangstelling voor podcast Radio 4
Lees ook:Jubileum Koninklijk Concertgebouworkest live op Radio 4
Lees ook:Downloadproject bezorgt Radio4.nl fors meer bezoek
Lees ook:Haitink-downloadproject Radio 4 nu al groot succes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum

  1. Pingback: Radio 4 start nieuw downloadproject | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>