Downloadproject bezorgt Radio4.nl fors meer bezoek

Uit cijfers van Stichting Kijk- en Luisteronderzoek blijkt dat het gemiddeld aantal maandelijkse bezoekers van de website Radio4.nl in 2008 met 76% toenam ten opzichte van 2007. De website trok het afgelopen jaar gemiddeld ruim 62.000 unieke bezoekers per maand. De grote klapper was de speciale downloadactie in oktober in samenwerking met de Avro, ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. In oktober steeg het aantal unieke bezoekers met maar liefst 224% naar 128.501. Netjes, komt Radio 4 in de buurt van Radioactive ; -)


“De cijfers bewijzen de toegevoegde waarde van de Radio 4-website voor de muziekprojecten van de klassieke zender”, zegt Marwil Straat, ad-interim Radio 4 zendermanger. “De waardering voor het downloadproject tijdens het jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest geeft alle reden om in 2009 de Radio 4 luisteraar opnieuw te verrassen tijdens de viering van de 80ste verjaardag van Bernard Haitink.” 

In oktober en november vorig jaar konden luisteraars elke dag gratis een opname van het Koninklijk Concertgebouworkest downloaden. Meer dan 600.000 keer maakten bezoekers hier gebruik van. Naast de downloadactie zijn ook de webcasts aanleiding voor de toename in het aantal bezoekers. Alle speciale programma’s en locatie-uitzendingen, waaronder de Serreconcerten, zijn via de website live te volgen. Radio 4 is ook te vinden op Hyves, YouTube, Flickr en Twitter. 

Dat laatste vind ik opvallend: een profiel op Hyves, video’s op YouTube en iedere dag updates via Twitter. En dat terwijl de gemiddelde leeftijd van een Radio 4-luisteraar rond de 63 jaar ligt. Het zegt wel iets over de aanwezigheid van de oudere luisteraars op internet. Ik zag het al aan mijn opa die met 82 jaar ook actief was op Hyves en YouTube!

Zie ook:
- Wereldwijd belangstelling voor podcast Radio 4

Lees ook:Wereldwijd belangstelling voor podcast Radio 4
Lees ook:Radio 4 start nieuw downloadproject
Lees ook:Haitink-downloadproject Radio 4 nu al groot succes
Lees ook:Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum
Lees ook:Downloadactie gratis podcasts groot succes

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Downloadproject bezorgt Radio4.nl fors meer bezoek

  1. Torsten Colijn

    Een tip voor jouw opa: kijk eens op het forum van Radio 4: http://forum.radio4.nl. Daar kan hij van gedachten wisselen met andere liefhebbers van klassieke muziek. Hij zal zien dat ze doorgaans een stuk jonger zijn dan 63 jaar.

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Ehm ja, ik schreef al dat hij erg actief was op internet, maar hij is kort geleden overleden. Laat het Radio 4-formum een tip zijn voor alle andere opa’s :D

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Radio 4 doet het met Klara vanuit Brussel | Radioactive

  3. Pingback: Drie Nederlanders in finale YouTube Symfonie Orkest | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>