Fotoverslag start Draaiende Studio Q-music

Heb je wel eens op een boot gezeten die op open zee voer? Denk dan aan het gevoel dat het schommelen je in je buik geeft. Met dat gevoel zijn de Q-music-dj’s Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte maandagochtend rondjes gaan draaien in de Draaiende Studio. Voor de nieuwste actie van Q-music hangen de dj’s in een piepkleine studio in een reuzenrad van 32 meter hoog. Ik was er vanochtend bij, heb een paar rondjes meegedraaid en ik sprak met Ruud en Jeroen. | ZIE OOK: Filmpje start van Draaiende Studio |

Door: Jorn Agterberg

Een ruimte van zeven vierkante meter groot en een positie boven de grond variërend van 1 tot 32 meter. Dat is de ruimte waarin Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte twee maal per dag een aantal uren bivakkeren. Ze maken ‘s morgens van 6 tot 9 en ‘s middags van 16 tot 18 uur radio vanuit de piepkleine studio die in een reuzenrad hangt. Buiten de radioshows verblijven Ruud en Jeroen in een huis op zes meter hoogte, maar verder kunnen ze geen kant op. Nou ja, alleen even luchten op het balkon waar drie ligstoelen staan.

Hoogtevrees

Ruud de Wild heeft zijn hoogtevrees overwonnen, maar is desondanks niet zo van de kermisattracties. Toch vindt hij het wel leuk in de Draaiende Studio. En ‘met een volle koelkast moet het wel lukken’ om de tijd in de woonruimte door komen, zegt de dj tegen Radioactive.

Angst voor Gijs

Vorig jaar bij de Vliegende Studio mocht Ruud de Wild het gevaarte de lucht inbrengen en haalde hij een grap uit door de sleutel van de slaapkamer van Gijs Staverman te verstoppen. Dit maal zijn de rollen omgedraaid: Gijs Staverman geeft Ruud en Jeroen elke dag een opdracht. Als de opdracht binnen de tijd vervuld is, mogen Ruud en Jeroen een uur buiten de Draaiende Studio verblijven.

Over de machtsverhouding tussen Gijs en Ruud, zegt laatstgenoemde: “Hij denkt dat hij de macht heeft”. Gevolgd door een smerige glimlach :–). Jeroen Kijk in de Vegte opperde in het gesprek nog het idee om opdrachten gewoonweg te weigeren. Ruud ziet echter niet heel erg op tegen de opdrachten, want ‘dan houd je jezelf ook een beetje bezig’.

Zeeziekte

Jeroen kan als hij op een schip is last krijgen van zeeziekte, dus hij was wel even bang dat het in de Draaiende Studio fout zou gaan. Tot nu toe heeft Jeroen nog geen last gehad van het draaien van het reuzenrad. Ruud heeft het principe van de stabiliteit van de Draaiende Studio al door: “Als-ie hard draait, dan is hij stabiel.” Het bakje in het rad beweegt het meest als deze steeds stopt doordat mensen in en uit stappen. Luisteraars kunnen gratis een paar rondjes meedraaien in het reuzenrad. Het adres: De Boelelaan 50, Amsterdam.

25.000 euro

De dj’s Ruud en Jeroen zitten voor onbepaalde tijd in de Draaiende Studio. De luisteraars bepalen wanneer de twee er weer uit mogen. Daarvoor wordt er overdag elk uur een spel gespeeld waarin een kandidaat een vraag moet beantwoorden. Bij een goed antwoord stijgt de teller van het reuzenrad met 1.000 euro, bij een fout antwoord gaat er één mille vanaf. De luisteraar die de vraag voor 25.000 euro goed beantwoordt, wint het geld en bevrijdt Ruud en Jeroen uit het rad.

Er zijn verschillende categorieën met vragen en de pijl op het reuzenrad bepaalt welke categorie aan de beurt is.

Foto’s


Het reuzenrad op het terrein van voetbalvereniging AFC met bovenin de studio.


De Draaiende Studio nog aan de grond, veilig en stabiel…


Het reuzenrad met in het midden de categorieën vragen.


Niemand minder dan Rob Oudkerk mocht de Draaiende Studio in beweging brengen.


Op 32 hoogte bungelt de piepkleine radiostudio. Nu maar hopen dat het niet te hard gaat waaien ;–)


De nieuwe Citroën C3 die verloot wordt onder alle kandidaten van de Draaiende Studio. Er worden twee van deze auto’s weggeven gedurende de actie.


Ruud de Wild kijkt om zich heen terwijl de Draaiende Studio de grond weer nadert.


De Draaiende Studio op het hoogtepunt: 32 meter.


Uitzicht over een deel van Amsterdam, met links een tijdelijk terrein voor de Giro d’Italia.


Jeroen Kijk in de Vegte stapt, bevestigd aan een tuigje, uit de Draaiende Studio.


Ook Ruud moest in een tuigje, volgens hem bedongen door Jeroen…


Dit is ‘m! De radiostudio in het reuzenrad. Of zoals De Wild het noemt: het reuzenRUUD.


De woning waar Ruud en Jeroen buiten de radioshows om wonen en slapen.


De woonkamer in de tijdelijke woning van Ruud en Jeroen. Maar voor hoe lang? Niemand weet het…

Foto’s (C) Jorn Agterberg

Lees ook:Draaiende Studio Q-music van start
Lees ook:Ruud en Jeroen bevrijd uit Draaiende Studio
Lees ook:Rob Oudkerk start de Draaiende Studio van Q-music
Lees ook:Paus Rad-Singer neemt biecht af in Draaiende Studio
Lees ook:Ruud de Wild in Draaiende Studio in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>