Sylvana Simons terug naar de radio

Sylvana Simons is vanaf 13 juli 2009 weer terug op de Nederlandse radio. Op Radio 6, dé jazz-zender, presenteert zij iedere werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur haar eigen programma ‘Sylvana’s Choice’ voor de NPS. Sylvana’s Choice is een opgewekt programma met nieuwe en oude soul, jazz en crossover. Sylvana laat haar eigen, nieuwe ontdekkingen horen aan de luisteraars van Radio 6 én er is plaats voor tips van luisteraars zelf. Daarnaast spreekt Sylvana regelmatig met een bekende Nederlander over zijn of haar passie voor muziek en is er ruimte voor live-optredens.


Sylvana is opgetogen over haar nieuwe programma: “Met dit nieuwe programma ben ik terug bij mijn eerste liefde: de muziek! Ik heb er ongelooflijk veel zin in om bij een kwaliteitszender de muziek te laten horen waar ik als klein meisje al mijn hart aan verpand heb. Sylvana’s Choice wordt een persoonlijk programma, waarin ik mijn eigen muziekcollectie mag delen met de luisteraar, maar me ook samen met diezelfde luisteraar laat verrassen door al het jazz- en soultalent uit binnen- en buitenland. Ik verheug me er ook enorm op om live artiesten in de studio te ontvangen, verslag te doen van de vele festivals en evenementen en te laten horen dat jazz, soul en urban springlevend is en nergens zo goed tot haar recht komt als bij Radio 6.”

De overstap van Sylvana naar Radio 6 sluit aan bij de nieuwe weg die Radio 6 is ingeslagen. Vorige maand maakte Radio 6 al bekend het muziekprofiel aan te passen. Radio 6 is dé jazz-zender van Nederland. De publieke zender concentreert zich vanaf heden volledig op jazz en jazzgerelateerde genres, zoals, soul, blues, rythm & blues en de wereldmuziek die van die stromingen is afgeleid. Het aangepaste muziekprofiel beoogt de herkenbaarheid van de zender voor de luisteraar te verbeteren.

Carrière

Sylvana Simons presenteerde van 1995 tot en met 1999 op TMF het programma ‘Sylvana’s Soul’. Zij kreeg daardoor de titel de Nederlandse Queen of Soul. In 2000 stapte Sylvana over naar RTL waar zij talloze programma’s presenteerde als ‘RTL Live’, ‘TV Makelaar’ en ‘Dancing with the Stars’. Ook het radiomedium is niet vreemd voor Sylvana. Vanaf 1999 presenteerde zij elke zondagmiddag haar eigen talkshow op Radio 538. Van 2001 tot 2003 had zij iedere vrijdagavond haar eigen programma ‘Sylvana’s Soul’ op Noordzee FM.

Lees ook:Sylvana Simons met talkshow op tv
Lees ook:Rob Stenders en Sylvana Simons op Radio 6 Soul & Jazz
Lees ook:Radio 6 wil dé jazz-zender van Nederland worden
Lees ook:De Zwarte Lijst op Radio 6
Lees ook:Stemmen voor ‘Radio 6 Jazz 600’ van start

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sylvana Simons terug naar de radio

  1. Pingback: Week lang The Best of North Sea Jazz | Radioactive

  2. Pingback: Mijke van Wijk met nieuw middagprogramma op de radio | Radioactive

  3. Pingback: Giel Beelen naar Radio 6 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>