Gijs Staverman ‘niet voor het geld’ naar publieke radio

1237DJfile-GijsStavermanGijs Staverman verlaat Q-music niet omdat hij bij de KRO meer betaald krijgt. Dat zei de dj bij het NTR-radioprogramma Kunststof op Radio 1. Staverman hoopt op Radio 2 meer van zijn creativiteit te kunnen laten zien.

Vandaag maakte Staverman zijn laatste reguliere uitzending op Q-music. Tussen 18.00 en 19.00 uur maken Staverman en collega Wouter van der Goes een afscheidsprogramma. Vanaf 2 januari is Staverman voor de KRO dagelijks tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op Radio 2.

Staverman werd indertijd door de KRO gebeld of ze een keertje konden praten. Bij Q-music maakte Staverman op een andere manier radio dan hij gewend was van vroeger en hij verlangde naar iets meer vrijheid dan hij nu heeft.

Staverman noemt het “een superspannende uitdaging om iets nieuws te gaan bedenken” maar beseft zich ook dat Frits Spits niet op te volgen is en een icoon van de Nederlandse radio is.

Licht knorrig

Spits kan een prachtige mix tussen informatie, muziek en journalistiek maken, zegt Staverman. Staverman is daar anders in, hij is – naar eigen zeggen – commerciĆ«ler en meer op entertainment gericht. Wat er gebeurt in de wereld vindt Staverman ook interessant, maar wel op een toegankelijke manier.

Kunststof belde even met Spits, maar die reageerde op een merkwaardige en “licht knorrige” manier. Hij zei: “Ik heb mij voorgenomen niets te vinden. Ik ken zijn werk niet en weet er niet genoeg over te zeggen.” Staverman noemt het “vreemd” dat Spits’ zijn werk niet zou kennen.

Beroemd worden

Staverman is inmiddels twintig jaar onafgebroken te horen op de Nederlandse radio. Toen hij jong was wilde hij graag beroemd worden, maar hij ontdekte dat dit geen vak was. Hij hoopte dit toch – via de radio – te bereiken door middel van zijn liefde voor muziek. Staverman heeft toen jarenlang ‘bandjes’ opgestuurd naar onder andere Lex Harding. Hij begon uiteindelijk bij Oh wat een nacht op Radio Veronica.

Naast dat Staverman een radiobekendheid is, is hij ook een zakenman. Staverman adviseert andere bedrijven hoe zij het beste met media om kunnen gaan maar maakt ook commcercials, filmpjes, presentaties en denkt mee over bijvoorbeeld tv-programma’s.

In het interview bij Kunststof praat Staverman ook over persoonlijke zaken, zoals zijn overleden broertje en zijn kinderwens.

Lees ook:Gijs Staverman naar Radio 2
Lees ook:[Audio] Mister Feelgood Gijs Staverman op Q-music
Lees ook:Gijs Staverman: “Bij Yorin FM klopten dingen niet”
Lees ook:Ruud en Gijs gaan oliebollen verkopen
Lees ook:Gijs Staverman begint maandag op Q Music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>