Heel veel aandacht voor Alpe d’HuZes op Radio 2

Morgen beklimmen ruim vierduizend fietsers de Alpe d’Huez in Frankrijk met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Radio 2 volgt de helden van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes op de voet. Van 5.00 tot 20.00 uur hoort de Radio 2-luisteraar updates vanaf de berg en aanmoedigingen van de achterban vanuit Hilversum. Rond 12.00 uur opent Helga van Leur het Radio 2-supportershome in het AKN-gebouw, waar ruim 150 familieleden, vrienden en overige fans de verrichtingen van de fietsers nauwgezet volgen.

Van Leur draagt de actie een warm hart toe en beklom vorig jaar de Alpe d’Huez als lid van het Powervrouwenteam van Knooppunt Kranenbarg. Verslaggevers Sandra van Steen en Alfred van de Wege doen vanuit het Radio 2 supportershome verslag op Radio 2.

Radio 2-presentator Frits Spits is door collega Bert Kranenbarg uitgedaagd tot een fietswedstrijd met een luisteraar in het supportershome, uiteraard voor het goede doel. Jan-Willem Roodbeen volgt de inspannende strijd van collega Spits in zijn programma Roodshow tussen 14.00 en 16.00 uur.

De publieke muziekzender draait de hele dag bij het thema passende muziek, onder meer afkomstig van door de beklimmers aangedragen Top 6-lijstjes met favoriete platen.

Om 16.00 uur schakelt Radio 2 live over naar de Franse Alpen. Bert Kranenbarg doet in een extra lange uitzending van Knooppunt Kranenbarg tot 20.00 uur live verslag van de ontknoping van de beklimmingen.

Het verslag van Alpe d’HuZes op 9 juni is een crossmediale samenwerking van de publieke omroep. Nederland 1, Radio 2, themakanaal Spirit 24, internet, NCRV en de NOS werken mee.

  • Radio 2 volgt van 5.00 tot 20.00 uur in alle programma’s de prestaties van de deelnemers en de aanmoedigingen van het thuisfront.
  • Spirit 24 zendt van 12.00 uur tot 20.00 uur een live verslag uit vanaf de Alpe d’Huez.
  • Nederland 1 schakelt van 19.00 uur en 20.00 rechtreeks over naar 1860 meter hoogte voor het Alpe d’HuZes (NCRV/NOS) televisieprogramma. Presentatoren Jetske van den Elsen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) doen live verslag bij de finish.

Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ hopen de deelnemers aan Alpe d’HuZes twintig miljoen euro bij elkaar te fietsen. Meer informatie is te vinden op: www.radio2.nl en alpedhuzes.ncrv.nl.

Lees ook:Knooppunt Kranenbarg beklimt Alpe d’Huez
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg op naar top Alpe d’Huez
Lees ook:Radio 2-presentator bestijgt Alpe d’Huez
Lees ook:Verslag van Alpe d’Huzes live op radio 2
Lees ook:Radio 2 DJ’s aangekomen op Alpe d’Huez

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heel veel aandacht voor Alpe d’HuZes op Radio 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>