Tour de Studiovloer bij De Heer Ontwaakt

Nog even en dan gaat de rit der ritten van start: Le Tour de France. Van 4 tot en met 26 juli 2009 stappen de profrenners weer op de fiets voor de de ronde van Frankrijk. Het wielerevenement zal net als voorgaande jaren te volgen zijn op Radio 1, maar ook andere zenders besteden er aandacht aan. Zo gaat wordt tijdens de tour in het Radio 2-programma ‘De Heer Ontwaakt’ de zogenaamde ’Tour de Studiovloer’ verreden.

 
Elke ochtend nemen twee renners het in de studio tegen elkaar op en rijden ze de etappe van die dag. Verslaggever Robert Jan Booij zit achterop de motor en doet verslag. Op vrijdag 24 juli is bekend wie de gele De Heer Ontwaakt-trui van 2009 wint.

Het idee van de Tour de Studiovloer doet me een beetje denken aan ‘Tour de Gijs’, het item dat Q-music dj Gijs Staverman deed tijdens het invallen voor de vakantievierende Ruud de Wild, in de zomer van 2008. Het verschil met de tour die gereden wordt bij Radio 2-dj Sander de Heer, is dat niet BN’ers maar luisteraars plaats mogen nemen op de fiets in de studio.

Als je denkt dat je een stevig potje kunt fietsen, dan kun je jezelf via deze link opgeven. Radio 2 benadrukt echter wel dat ook tijdens Tour de Studiovloer het gebruik van doping verboden is ;-) )

De fietswedstrijd in de studio van Radio 2 werd overigens vorig jaar ook al verreden. Zie hier wat beelden uit 2008:

Lees ook:Tour de Studiovloer voor echte fietsfanaten
Lees ook:BN’ers fietsen de Tour de Gijs voor goed doel
Lees ook:Q-music midden in Tour de Q
Lees ook:WK Voetbal en Tour de France maken Sportzomer compleet
Lees ook:Tour de France 2010 live op Radio 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>