WK Voetbal en Tour de France maken Sportzomer compleet

Luisteraars van Radio 1 hoeven komende zomer niets van de grote sportevenementen te missen. De publieke nieuws- en sportzender doet tijdens de ‘Radio 1 Sportzomer’ live verslag van onder andere het WK voetbal in Zuid-Afrika en de Tour de France. Zo doet de zender live verslag van de volledige wedstrijden van Oranje en de luisteraar hoort flitsten van de andere wedstrijden.

De Radio 1 Sportzomer start meteen in de lente met het verslag van de Ronde van Italië, het tennisevenement Roland Garros en de Europa Leage en de Champions Leage finales.

Hartje zomer brengt het programma tennis op Wimbledon, de Haarlemse honkbalweek en de hockey Champions Trophy voor mannen en vrouwen.

WK Journaals

Naast live verslaggeving van wedstrijden zendt Radio 1 tijdens het WK voetbal elke dag om 08:30 uur en 17:30 uur WK Journaals uit. De publieke sportzender doet verslag van het laatste nieuws vanuit Zuid-Afrika en presenteert reportages over de Oranjegekte in Nederland.

Radio Tour de France

Terwijl het WK in volle gang is, start de Tour de France. Daarvan doet Radio 1 traditioneel uitgebreid verslag. Speciale aandacht is voor de proloog op zaterdag 3 juli (14:00-20:00 uur) in Rotterdam en de start van de Tour de France op 4 juli (12:15-18:30 uur) in de Maasstad.

NOS Radio Tour de France zendt uit van 3 juli tot en met 25 juli elke dag van 14:00 tot 18:30 uur. Nieuw dit jaar is het Radio 1 Tourspel. Na een afvalrace tijdens de tour wordt op de finish-dag van de wielerronde bekend wie zich dé Tour de France-kenner van Nederland mag noemen.

Lees ook:Tour de France 2010 live op Radio 1
Lees ook:Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1
Lees ook:WK Voetbal kleurt FunX compleet oranje
Lees ook:Coen en Sander ronden WK-tour af in Zuid-Afrika
Lees ook:Nathalie van Gilbert Bécaud bovenaan Radio 1 Tour Top 100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>