Radiomaker op pad met bruine envelop

In het paasweekend van vrijdag 10 tot en met maandag 13 april zijn er in Nederland 250 bruine postenveloppen verspreid. Deze zijn afkomstig van Chris Bajema. De radiomaker van de VPRO heeft in de enveloppen de vraag gesteld of de vinder iets bijzonders naar hem willen terugsturen. Bajema is op zoek naar voorwerpen waarmee hij op onderzoek of avontuur kan gaan. Eenmaal op pad met de teruggestuurde bruine envelop schrijft Chris over zijn avonturen in nrc.next en aan het eind van de maand zendt hij daar een korte radiodocumentaire over uit.


De actie met de bruine enveloppen gaat op maandag 4 mei 2009 van start. De ontwikkelingen van Chris Bajema zijn vanaf dan dagelijks te volgen in de krant nrc.next en via de websiye EenGroteBruineEnvelop.nl. Met iedere gekozen envelop gaat de radiomaker vier weken lang op pad. Aan het eind van die periode wordt de aflevering afgesloten met een korte radiodocumentaire in het programma ‘HollandDoc‘ op Radio 1.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Creatief programma VPRO in race voor Europese prijs
Lees ook:Enveloppen als inspiratie voor documentaire
Lees ook:Radio 538 MoneyMaker vervangt Weten = Winnen
Lees ook:‘Blikvoer’ op televisie met Giel Beelen
Lees ook:Radiocrimi hoorspel ‘De Spin’ vanaf april nieuw op radio 1 (audio/video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>