Laurens Borst niet ontevreden over luistercijfers Radio 1

Mijn collegablogger van Zappen is even een weekje aan het skiën (hij wel) en dus houd ik zijn blog met een schuin oog in de gaten. Bij een rondje ‘zoeken naar medianieuws’ kwam ik een interessant artikel tegen waarin Radio 1 zendercoördinator Laurens Borst uitspraken doet over de luistercijfers van de nieuws- en sportzender. Radio 1 werd in de zomer van 2008 compleet vernieuwd en ondanks dat we weten dat veranderingen in radioland heel langzaam kunnen gaan, noemt de zendermanager de luistercijfers over de eerste drie maanden na de start van het vernieuwde Radio 1 nu al ‘hoopgevend’.

Het bericht op Mediajournaal.nl laat zien hoe de luistercijfers (in absolute luisteraantallen) zich in 2008 hebben ontwikkeld ten opzichte van het jaar ervoor. In oktober en november 2008 zijn er in de ochtend ‘enkele duizenden luisteraars bijgekomen ten opzichte van 2007′. Het Radio 1 Journaal trok in 2007 nog 313.000 mensen, nu is dat 324.000. Bij de middaguitzendingen is het juist omgekeerd en de vooravondprogrammering -die ongewijzigd is gebleven- doet het weer beter. Stand.café gaat van 145.000 naar 168.000 en Kunstof van 87.000 naar 101.000.

Zendermanager van Radio 1 Laurens Borst is ‘niet ontevreden’ over de eerste cijfers. Iedereen weet dat radio slow business is en dat beseft Borst zich ook maar al te goed: “Wij weten allemaal dat als je bij de radio iets verandert, het tijd nodig heeft voordat het werkt. Zeker als het je gaat om het aantrekken van nieuwe luisteraars. Wat je al wel ziet, is dat het ons lukt om de bestaande luisteraars langer te laten luisteren, zegt hij in Spreekbuis. Dat vind ik hoopgevend; dat we er voorzichtig in slagen om de mensen langer vast te houden.”

In de ochtend heeft Radio 1 zich al vebeterd, maar ‘s middags na half twee gaat het minder goed. Laurens Borst vindt het nog te vroeg om de (middag)programmering bij te sturen, maar zegt daar wel toe in staat te zijn.

Ik denk dat Borst terecht voorzichtig is in zijn conclusies; de vernieuwingen van Radio 1 hebben echt de tijd nodig. Voordeel is wel dat de zendermanager geen investeerders in zijn nek heeft staan hijgen die de geldkraan dreigen dicht te draaien mocht het ‘nieuwe Radio 1′ geen positief effect hebben. Toch weet Borst dat ook dat hij een probleem heeft mocht het niet lukken…

Zie ook over Radio 1:
- Laurens Borst: “Als dit niet lukt, hebben we echt een probleem”
- Nieuwslezer Rik van de Westelaken nog niet de oude
- Ranking The Stars… euh News bij BNN Today

Lees ook:Laurens Borst: “Omroepen erbij, dan ook een paar er af”
Lees ook:“Als dit niet lukt, hebben we echt een probleem”
Lees ook:Radio 1: ‘Voetbal en verkiezingen brengen winst’
Lees ook:Einde Spelen keerpunt voor Radio 1
Lees ook:Vara, EO en VPRO furieus over nieuwe koers Radio 1

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laurens Borst niet ontevreden over luistercijfers Radio 1

  1. Pingback: Laurens Borst: “Omroepen erbij, dan ook een paar er af” | Radioactive

  2. Mariane Sepers

    Laurens Borst moet zachtjes met de middelen van naamgenote Els worden afgevoerd. Zelden zo’n egomane kwal tegengekomen. De kwal bombardeert radio 1 voor twee maanden tot uitsluitend sportzender. Ik heb radio 1 al op voorhand “ausradiert”. Ik zal er na het sportzomertje van de opgeblazen Laurens ook niet naar terugkeren. Radio 1 was toch al weinig maar nog net te verdragen. Nasale Lara en indifferente Marcel verpestten altijd de koffie bij het ontbijt. Moge Borst zichzelf Drioniseren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>