Radio 1: ‘Voetbal en verkiezingen brengen winst’

Radio 1 heeft in de meest recente radio luistercijfers een flinke winst geboekt. In de periode mei-juni 2010 maakte Radio 1 zowel op basis van luistertijdaandeel als weekbereik een ruime sprong ten opzichte van vorig jaar. De nieuws- en sportzender scoort ook goed ten opzichte van de afgelopen periode april-mei 2010. Ten opzichte van vorig jaar groeit het luistertijdaandeel van Radio 1 met 0,7% van 6,9 naar 7,6%.

Het weekbereik van Radio 1 is dit jaar gestegen van 2.399.000 vorig jaar naar 2.757.000.

Dit betekent dat ruim 350.000 personen van 10 jaar en ouder meer dan vorig jaar afstemden op Radio 1. Het weekbereik van Radio 1 is het hoogste uit de mei-juni metingen van de afgelopen zes jaar.

Verkiezingen

Zendermanager Laurens Borst van Radio 1 blikt tevreden terug op de afgelopen periode: “Het is mooi om de grootste stijger te zijn op twee fronten. We hebben veel luisteraars getrokken tijdens de verkiezingen met de Stemming van Nederland.”

WK en Tour de France

Het ligt in de lijn der verwachting dat Radio 1 ook de volgende luistercijferperiode goed scoort door alle sportevenementen deze zomer. Laurens Borst kijkt met vertrouwen vooruit: “In juni heeft de live verslaggeving van het WK gezorgd voor veel luisteraars. We hopen de trend door te zetten, want Radio Tour de France is deze maand bijzonder spannend en dat trekt luisteraars. Dit alles belooft veel goeds voor de beluistering van de Sportzomer de komende maanden op Radio 1.”

ZIE OOK:
- Luistercijfers radio mei-juni: 3FM tweede zender

Lees ook:Jurgen van den Berg presenteert Radio Tour de France
Lees ook:Radio 1 trekt 2,1 miljoen luisteraars tijdens Tour de France
Lees ook:Reacties op luistercijfers: 100%NL, Radio 538 en Radio 1 blij
Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France
Lees ook:Winnaar Tourartiest van Radio Tour de France bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>