EO redt Kruispunt door aanbieden zendtijd

RKKDe kerken lopen langzaam leeg en als ze bij de Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (RKK) niet oppassen, wordt hun radioprogramma verhuisd van Radio 1 naar Radio 5. De nieuws- en sportzender Radio 1 is haar programmering grondig aan het herzien en als het aan zendercoördinator Laurens Borst ligt, zou het RKK-programma 'Kruispunt' per 1 september verhuizen naar Radio 5. De EO springt nu op de bres voor hun kerkcollega's.

De EO vond dat 'Kruispunt' (dat al 45 jaar bestaat) op Radio 1 thuishoort en bood de collega-omroep zendtijd aan. Het programma van de levensbeschouwelijke organisatie RKK wordt vanaf 1 september 2008 op zondag uitgezonden tussen 20:30 en 21:00 uur. Die zendtijd kwam beschikbaar dankzij de Evangelische Omroep, die een halfuur van haar nachtprogrammering aanbood.

Geen verbanning

Laurens Borst wilde 'Kruispunt' verplaatsen naar Radio 5, maar mediabisschop Frans Wiertz vroeg voorzitter Henk Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep om dat terug te draaien. Wiertz vond het onbegrijpelijk dat het laatste expliciet kerkelijke programma van Radio 1 zou worden 'verbannen' naar doelgroepenzender Radio 5.

Het is trouwens de derde keer in korte tijd dat het programma wordt verplaatst. Twee jaar geleden moest 'Kruispunt' op zaterdagavond wijken voor 'Radio Bergeijk'. Tot de hervorming op 1 september wordt het programma op zondagavond uitgezonden tussen 18:30 en 19:00 uur. De derde verhuizing moet wel kunnen denk ik; de mensen die de weg naar de kerk nog weten te vinden zullen de weg naar 'Kruispunt' ook nog wel vinden.

Zie ook:
- Einde Olympische Spelen keerpunt voor Radio 1
- Ingrijpende wijzigingen in programmering Radio 1

Lees ook:Kassa, Stand.café en Radio Online verdwijnen van Radio 1
Lees ook:Bestuur NPO stemt in met nieuwe programmering radio
Lees ook:Waarom Rob Stenders weg moet
Lees ook:Lex Gaarthuis op donderdag in 3FM-nacht
Lees ook:“Als dit niet lukt, hebben we echt een probleem”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>