Q-santa-run 2008 groot succes [verslag + foto's]

Kerstmannen staan doorgaans bekend als dik, lui en traag, maar dat stereotype werd vrijdag in Rotterdam volledig ontkracht. Maar liefst 3.000 kerstmannen en -vrouwen waren tijdens de tweede Q-santa-run op de been om zich suf te rennen voor Q-Music. Onder hen schaarden zich onder meer Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte. De massale rode aankleding zorgde voor een uniek gezicht en een fleurige binnenstad.

 

Door: Thomas de Leeuw

De deelnemers kwamen van heinde en verre. Ze waren jong, oud en zaten zelfs in kinderwagentjes of -fietsjes. Allemaal hadden ze hun verplichtingen vrijdagmiddag laten liggen om elkaar bij te staan in een barre tocht van vijf kilometer lang. Nou ja, dat ‘barre’ viel dan wel weer mee: de sportieve kerstmannen en -vrouwen mochten het doen onder een sprankelende blauwe hemel en een temperatuur van zo’n acht graden. Snikheet dus in die pakken!

Optredens

De opening werd verzorgd door Miss Montreal. Naast haar hit ‘Just a Flirt’ gaf ze een voorproefje van wat ze vanavond bij De Wereld Draait Door zal zingen met Lucky Fonz III: een cover van John Lennon’s So This Is Christmas. Een intensieve warm-up volgde. Wat een gezicht: 3.000 mensen in volledig kerstornaat die de meest belachelijke rek- en strekoefeningen uitvoeren. ‘Nederland in beweging’ was er niks bij.


Miss Montreal (Sanne Hans) treedt op tijdens Q-santa-run 2008.


Miss Montreal, ook bekend als het ‘kaasmeisje’ uit een tv-reclame.

Jeroen van Inkel

Om 16:00 begon de live-uitzending van Jeroen van Inkel, die iedereen nog even een laatste peptalk gaf voor de run. Waarschijnlijk is er niemand in de wijde omtrek van Rotterdam die het massale gejoel van de 3.000 man sterke kerstmacht niet heeft gehoord. Wat een herrieschoppers, die Q-music luisteraars.


Jeroen van Inkel live vanuit Rotterdam met zijn middagshow op Q-music.


Van Inkel achter de microfoon met op de schermen Dalet.

Zonder Pamela

De vijf kilometer lange bruggenloop van de Erasmusbrug, over het Noordereiland, de Willemsbrug en de Boompjes, volgde zoals gepland om 16:20. Illusionist Hans Klok was speciaal in kerstkostuum erop uitgetrokken om het startschot te lossen, vanaf een terreinwagen van Q-music. Dit keer zonder de assistentie van Pamela Anderson. Dat is jammer, want als er iemand is die de kerstpakjes van Q-music goed had gestaan was zij het wel.


Illusionist Hans Klok gaf het startsein voor de Q-santa-run 2008.

Ruud & Jeroen

Vooraan in de stoet bevonden zich met de eerste startnummers onder andere Ruud de Wild. De vraag of hij in vorm was voor de vijf kilometer kon hij niet volledig optimistisch beantwoorden. “Ik hoop het. In ieder geval ben ik gestopt met roken.” Jeroen Kijk in de Vegte, trouw aan zijn zijde hoopte “binnen een uur het toch zeker wel te redden.”


Ruud de Wild valt bijna niet op doordat hij ook een kerstmannenpak aanheeft.

Outfit

Het startschot ontketende een absolute chaos op de Erasmusbrug. Van alles passeerde in korte tijd het startlint: van kerstbaby’s in kinderwagens tot dronken kerstmannen. Sommige deelnemers waren erg creatief met de dresscode om gegaan. Voor de hand liggende witte baarden waren in overvloed, net als rendiergeweien en kerstboomlichtjes. Een bijzondere vermelding verdienen de drie deelnemers die helemaal achteraan de stoet in Sinterklaas en Zwarte Pieten kostuum kwamen aansukkelen. Nog een uniek moment volgde toen halverwege de Erasmusbrug een witte trouwwagen stopte, waaruit een kersvers gehuwd stel stapte voor een ludieke foto met duizenden kerstmannen. Waarop zeer enthousiast respons!


Het kersverse koppel omringd door vele kerstmannen.

Nikki

Na de finish liet Idols winnares Nikki Kerkhof in de gezellige setting naast haar eigen hits wat goede kerstclassics klinken, zoals Slade’s Merry Christmas. De live uitzending van Van Inkel leverde veel publiekinteractie en leuke kerstmeezingers op, waarna de snelste renners bekend werden gemaakt.

Winnaars

De snelste vrouw tijdens de Q-music-santa-run werd Marloes van Loo, de snelste kerstman schuilde onder de naam Siem Uittenhout. Maar zeker voor zo’n evenement als deze geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Wat dat betreft, hulde aan alle 3.000 deelnemers. Dat de Q-santa-run volgend jaar terug komt staat vast, de vraag is alleen: hoeveel kerstmannen zullen er in 2010 Rotterdam aandoen?

Meer foto’s


In totaal deden 3.000 mensen mee aan de kerstmannenloop van Q-music.


De Erasmusbrug als startpunt van de Q-santarun.


Van links naar rechts de Q-dj’s Wouter van der Goes, Jeroen van Inkel,
Ruud de Wild, Jeroen Kijk in de Vegte en Martijn Zuurveen.

Het verslag van de Q-santa-run 2008 is een bijdrage van Thomas de Leeuw | Tomtalk.nl

Lees ook:Extra kerstpakken voor Q-santa-run 2008
Lees ook:Foto’s Q-santa-run 2009
Lees ook:Kerstmannen gezocht voor kerstmannenloop
Lees ook:Oudejaarsuitzending Ruuddewild.nl al op 17 december
Lees ook:Q-Santa-run: opnieuw honderden rennende kerstmannen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Q-santa-run 2008 groot succes [verslag + foto's]

  1. Andere Thomas

    Leuk, maar ben ook al bij het Foute Kerstbal geweest en vond dit erbij dan wel een beetje teveel van het goede. Maar misschien volgend jaar ;)

      /   Reply  / 
  2. ronnie

    Even voor de duidelijkheid:
    Dat kersverse koppel betreft:Martin & Marit Kingma!
    Speciaal uit ST.Maarten gekomen om in Rotterdam te trouwen en dan ook dit nog met de Kerstmannen!
    Geweldig toch?
    Nogmaals gefeliciteerd!!!
    ron

      /   Reply  / 
  3. edwin

    Haha ja was leuk stond trouwens ook met het bruidspaar op de foto.. iemand een betere foto???

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>