Compleet nieuwe look voor Q-music

Website Q-musicZoals dit weekend al opgemerkt heeft Q-music inderdaad een nieuw logo. Daar blijft het niet bij, want ook de website van het radiostation heeft een nieuwe look. Op dit blog wil ik de naam van de zender voor het gemak wel eens afkorten tot 'Q' en op de nieuwe website ligt de nadruk ook meer op de Q (die "good for you" is).

Win met Q, Q-update, Q-talk, Q-live tickets, Q-dj's en Q-audio. De diverse pagina's op de site qmusic.nl worden aangeduid met de kopjes waarin telkens de Q van Q-music in verwerkt zit. De nieuwe look oogt mede het gebruik van meer wit, een stuk frisser. Opvallend is dat het Vlaamse Q-music nog de oude huisstijl hanteert. Navraag bij Q-music leert dat het niet ondenkbaar is dat het nieuwe logo ook op den duur in Belgie wordt geïntroduceerd, maar eerst alleen in Nederland.

Het nieuwe logo van Q-music is ook te bewonderen in de meest recente televisiecommercial voor de ochtendshow 'Ruuddewild.nl'.

Update: Q-music België ook over op het nieuwe logo

Zie ook:
- Nieuw logo voor radiozender Q-music

Lees ook:Q-music België ook over op het nieuwe logo
Lees ook:Nieuw logo voor radiozender Q-music
Lees ook:‘Radio 6 start op 15 april, logo morgen publiek’
Lees ook:DeepFM stoft donkere imago af
Lees ook:Onthulling officiële logo hitzender MNM (filmpje)

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Compleet nieuwe look voor Q-music

  1. Erwin

    Heel mooi logo, mooi die kleurovergangen van donkerrood naar iets lichter rood waardoor je een soort van ‘glanseffect’ krijgt. Ziet er erg gelikt en Amerikaans uit.

      /   Reply  / 
  2. Sieme

    De mooiste radiowebsite van het land!

      /   Reply  / 
  3. Vlaming

    Ik hoop dat het nieuwe logo niet naar Vlaanderen komt. Ik vind het Nederlandse logo namelijk lelijk. En in België kennen we het Q-logo al sinds de start in 2001, dus veranderen lijkt mij niet verstandig, aangezien het meestal onverstandig is om een gekend logo te veranderen.

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    @Vlaming: Of je het logo wel of niet mooi vindt, is je eigen smaak. Maar veranderingen aan het logo zijn geen doodzonde. Ik moest in het begin ook wennen aan het nieuwe logo van Q-music, maar nu na een paar dagen zie je wel dat het een stuk frisser oogt.

    De evolutie van het logo van Q is mijn inziens zeker niet onverstandig, zoals jij stelt. Ik ben het met je eens, iedereen kent het logo, maar het nieuwe beeldmerk bevat dezelfde letters (namelijk Q-music). Het is niet zoals bij Nike waarbij de zogenaamde ‘swoosh’ synoniem staat aan Nike. Q-music staat gewoon geschreven in dat geval zijn het de merkwaarden die mensen er aan hechten die van belang zijn. Die zijn met het nieuwe logo niet veranderd.

    En zoveel is het logo ook niet veranderd. Met de mooi geschreven Q is men dicht bij het oorspronkelijke ontwerp gebleven.

      /   Reply  / 
  5. MBC

    In België heeft Q de laatste keer ook minder gescoord, dus vernieuwen ze daar misschien ook.

    Wat wel opvalt, is dat de Nederlandse Q-Music steeds meer een zelfstandige koers volgt, los van België. Zo had Nederland al (gedeeltelijk) andere jingles en een totaal andere ochtendshow met Ruud De Wild.

      /   Reply  / 
  6. Maarten

    Ik vind het nieuwe logo wel ok, dat massieve blok vond ik erg oudbollig overkomen, dit is toch een heel stuk moderner zo! Krijg er wel een erg Amerikaans gevoel van.

    Site is wel ok, vind ‘m niet vernieuwend of zo maar vind het zeker niet de mooiste radiosite van Nederland, die gaat naar mijn mening met vlag en wimpel naar de nieuwe slamfm website.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>