Een hit scoren blijkt niet zo moeilijk

bnrnieuwsradioEen hit scoren blijkt helemaal niet zo moeilijk. Zo meld BNR Nieuwsradio woensdag. Slechts vijf woorden zijn er nodig om een plek in de charts te bemachtigen. Een Amerikaanse data-journalist analyseerde de hitlijsten vanaf het jaar 1890, en kwam daarbij tot de conclusie dat we vooral willen luisteren naar simpele woorden. Dit decennium bestaan de meeste hits uit ‘hell’, ‘yeah’, ‘fuck’, ‘die’ of ‘we’.

Luister hier naar Wetenschap Vandaag met Jelle Maasbach.

Lees ook:Wat is HET nieuwsmoment van het afgelopen decennium?
Lees ook:Decennium10Daagse terugblik op na 10 jaar in 21e eeuw
Lees ook:3FM zoekt de beste plaat van het afgelopen decennium
Lees ook:DJ neemt live in uitzending ontslag (audio)
Lees ook:Meer zenders of beter geluid boeit jongeren niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>