Coen en Sander naar 538, de nieuwsverzameling

Na de officiële bekendmaking van de overstap van Coen en Sander naar Radio 538 duikt op vele plekken nieuws op. Want, wat gaat Ruud de Wild doen? Wie gaan Coen en Sander opvolgen bij 3FM? Wat vinden collega’s er van? Het lijkt vandaag wel dat iedereen een mening heeft over de radiotransfer van het jaar. Vanmiddag gave de mannen tekst en uitleg in hun eigen Coen & Sander Show. Vanavond zijn ze te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night.

Hieronder een lees je wat de verschillende nieuwsbronnen vandaag melden.

Laat ik beginnen met de Facebookpagina van Coen Swijnenberg. In een uitgebreid betoog legt Coen uit waarom Sander en hij de overstap maken naar Radio 538.

Het is waar. Een nieuw avontuur in m’n loopbaan bij de radio dient zich aan: de Coen & Sander show gaat de overstap maken naar Radio 538. We zullen na de zomer Ruud de Wild opvolgen. Dat betekent dat ik na 12 jaar afscheid ga nemen bij 3FM. 12 jaar! Zo’n lange tijd die zo snel is gegaan, en waarin zoveel moois is gebeurd. Je begrijpt dat deze beslissing bepaald niet over één nacht ijs is gegaan, want weggaan bij 3FM…het voelt als iets tegennatuurlijks.

Het hele betoog van Coen lees je hier.

Op de 3FM website staat te lezen dat Coen en Sander begonnen als kuikentjes in de nachtopleiding, maar dat ze nu uitvliegen. Hier vind je ook een fragment van de bekendmaking van hun vertrek in de Coen & Sander Show.

Radio 538 maakte het nieuws vanmorgen officieel wereldkundig. Het persbericht plaatste ik vanmorgen al online. Hier vind je het bericht op de 538 website.

Ruud de Wild

Met de komst van Coen en Sander naar Radio 538 is er geen plaats meer voor Ruud de Wild op die zender. In ‘Het nieuws van de dag’ in zijn programma Ruuddewild.nl wenste hij Coen en Sander veel succes bij 538. Dit tweette Ruud:  Gefeliciteerd @coenensander. Wellicht vraag je je nu af wat ik ga doen. Dat is nog ff geheim. Kom ik op gepaste wijze op terug. #radio538

Sidekick van Ruud de Wild, Jelte van der Goot verlaat na 12 jaren de middagshow. Hij blijft wel aanwezig bij de Frank en Vrijdagshow samen met Frank Dane. Ook verwacht hij wel op te duiken bij andere programma’s op 538. Naar eigen zeggen heeft Jelte nu ook eens de tijd om naar Coen en Sander te luisteren.

Opvolging 3FM

Uiteraard wordt er al volop gespeculeerd over de opvolgers van Coen en Sander bij 3FM. Zendermanager van 3FM Wilbert Mutsaers zegt in Metro dat Ruud de Wild niet terugkeert bij 3FM: „Nee, maar dat ligt niet aan Ruud. Het speelt gewoon niet. Ik heb genoeg vertrouwen in de mensen van 3FM om te zeggen dat daar een goede opvolger bij zit. De kans dat we iemand van een ander station aan zullen trekken is zo goed als uitgesloten”, zegt Mutsaers. „We hebben bij 3FM zoveel jonge, talentvolle dj’s dat het wel heel raar moet lopen willen we dan iemand van elders aantrekken om Coen en Sander op te volgen.” Namen wil hij nog niet noemen, maar hij heeft wel een plaatje in zijn hoofd. ,,Ik moet dat eerst met de dj’s in kwestie zelf bespreken.

Kristel van Eijk heeft tegen het AD gezegd dat zij de uitdaging wel aan wil gaan. ,,Ik zou het graag doen en weet ook zeker dat ik het kan,” reageert ze. ,,Maar er is tot nu toe nog geen programmadirecteur met de ballen om een vrouw op de middag te programmeren. En al helemaal niet op drive time. Ik zou het wel aandurven!”’Kristel van Eick was eerder te horen op Q-music en maakte onlangs nog programma’s op Radio 1 en Radio 2 voor WNL.

In hetzelfde artikel in het AD komt ook de Directeur Radio Jan Westerhof van de publieke omroep aan het woord. Hij zegt dat ‘dit spel wel vaker wordt gespeeld’. ,,Bij ons werken buitengewoon getalenteerde dj’s. Regelmatig proberen andere partijen hen te verleiden de overstap te maken.

Lees ook:Gaan Coen en Sander naar 538?
Lees ook:Feestje van Coen en Sander: Das Coen und Sander Fest
Lees ook:Ruud de Wild na 1 september niet meer te horen op 538
Lees ook:Coen en Sander hebben de zomer in hun bol
Lees ook:Coen en Sander verlengen contract met BNN en 3FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>