DJ Duel 2008 maandag van start op 3FM

DJ Duel bij RabRadioDagelijks spelen twee luisteraars het Popduel bij RabRadio op 3FM. Afgelopen zomer namen de besten het tegen elkaar op en streden ze om de felbegeerde plek voor het DJ Duel, dat op 10 november van start. Daarin wordt de popkennis van de 3FM-dj's op de proef ge-steld én dus die van één luisteraar.

Het DJ-Duel is een speciale variant op het PopDuel. Ditmaal wordt echter niet de kennis van de luisteraars op de proef gesteld maar strijden de 3FM-jocks, op een iets opgeschroefd niveau, wie van hen de grootste popkennis heeft.

Voor de eerste keer speelt er een luisteraar mee. Dit is Mike van de Bor, die afgelopen zomer de beste was bij het 'Popduel XL'. Hij neemt het op tegen dj's als Giel Beelen, Gerard Ekdom, Rob Stenders, Eric Corton en Michiel Veenstra, die bekend staan om hun enorme kennis van de popgeschiedenis.

Gerard versus de rest

In feite is het DJ Duel een wedstrijd tussen Gerard Ekdom en de rest. De dj won beide voorgaande edities van het duel en lijkt onverslaan-baar. De vraag is of Gerard Ekdom dit jaar opnieuw de beste is, of dat één van zijn collega's het afgelopen jaar een inhaalslag heeft gemaakt. Misschien weet luisteraar Mike het ver te schoppen in het DJ Duel 2008.

Wedstrijdschema

De opzet van het DJ-Duel is als volgt: vijftien dj's en de winnaar van het PopDuel XL spelen acht rondes (1/8ste finale). De acht winnaars spelen vervolgens vier rondes (1/4 finale), de vier winaars daarvan spelen dan nog twee rondes (1/2 finale) en tot slot komen die twee winaars in de finale tegenover elkaar te staan.

Aan de hand van een officiële loting is bepaald dat de volgende dj's het in de eerste week tegen elkaar opnemen:

- Maandag 10 november: Domien Verschuuren – Rudy Mackay

- Dinsdag 11 november: Claudia de Breij – Edwin Diergaarde

- Woensdag 12 november: Miranda van Holland – Rob Stenders

- Donderdag 13 november: Annemieke Schollaardt – Gerard Ekdom

- Vrijdag 14 november: Michiel Veenstra – Klaas van Kruistum

De grote finale van het DJ Duel 2008 is op vrijdag 28 november. Alle rondes van de wedstrijd zijn op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur te volgen bij Paul Rabbering op 3FM.

Zie ook:
- Winnaar van het Popduel XL bekend
- 1000ste Uitzending van RabRadio

Lees ook:Finale DJ Duel 2008: Veenstra vs. Diergaarde
Lees ook:Winnaar van het Popduel XL bekend
Lees ook:Finale DJ Duel kan eindelijk gespeeld worden
Lees ook:Gerard Ekdom opnieuw winnaar van RabRadio’s DJ Duel
Lees ook:De egostrijd barst los: DJ Duel 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>