Decibel tevreden met stijging luistercijfers

De commerciële zender Radio Decibel is blij met de luistercijfers over de maanden november-december 2009 die deze week werden gepubliceerd. Volgens de meest recente cijfers heeft het station in de laatste maanden van het vorige jaar haar marktaandeel zien groeien. Ook het absolute aantal luisteraars steeg in de voor Decibel belangrijke doelgroepen 20-34 en 20-49.

In de doelgroep 20-34 steeg het marktaandeel van 1,2% naar 1,3%. Volgens programmadirecteur Hans Boelen een goed resultaat:

De maand november en vooral december is een moeilijke maand voor veel stations omdat in die periode het luistergedrag van de luisteraar nogal verandert. Als je dan in de doelgroep 20-34 een stijging weet te bewerkstelligen dan is dat een mooie prestatie.”

Naast de stijging van het marktaandeel steeg ook het absolute aantal luisteraars in de doelgroepen 20-34 en 20-49. Volgens Hans Boelen komt dit ‘zeker ook door de Decibel Decennium Dertig die het station in december uitzond’. Deze lijst van de dertig populairste Decibelartiesten werd door de luisteraars zelf samengesteld. Iedere dag in de maand december stond één artiest uit deze lijst centraal. Uiteindelijk werd de nummer één uit de lijst, Michael Jackson, op 30 december 2009 gekozen tot populairste artiest van het afgelopen decennium.

Lees ook:‘Michael Jackson populairste artiest afgelopen tien jaar’
Lees ook:Radio Decibel zoekt beste artiest van afgelopen 10 jaar
Lees ook:Radio Decibel verlaat verkooporganisatie E-power
Lees ook:Reacties op luistercijfers: 100%NL en Q-music blij
Lees ook:Dubbele portie jaarmixen op Decibel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Decibel tevreden met stijging luistercijfers

  1. Mark

    Geinig stukkie over Decibel. Een tiende ‘stijging’ kan een afrondingsverschil zijn. Daar meteen lawaai omheen maken is niet slim, zoals we bij Slam al eens zagen (won men 0,1 om maand later 0,3 te verliezen). Daarnaast is 1,3% in één doelgroep gezien verwaarloosbaar (achter de komma werk landelijk). Waarschijnlijk is er weinig beter nieuws te melden..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>