Reacties op luistercijfers: 100%NL en Q-music blij

Vanochtend werden de luistercijfers van februari – maart bekend gemaakt. Veel stations komen na publicatie met hun reactie op de cijfers. Wij hebben ze even een rijtje gezet.

100%NL
stijgt met 0,6% ten opzichte van januari – maart

Algemeen Directeur Carlo de Boer van 100% NL: “Nederland is al jaren in de ban van oranje, maar een week voor het grote oranje feest gaan we helemaal los. Wel of geen 3 vingers in de lucht voor Willem, 100% NL is deze maand de winnaar van de luistercijfers en de grootste stijger van alle radiostations. Hiermee zet 100% NL de stijgende lijn voort. Ook deze week timmeren we weer aan de weg met de Koninklijke Week en hebben we Irene Moors als DJ in de 100% Ochtendshow tussen 07.00 en 10.00 uur. Leuke radio voor onze 1,8 miljoen verschillende luisteraars per week.”

538
Daalt met 0,2 procent, blijft toch op de eerste plek

Met maarliefst 3,5 miljoen luisteraars behoudt 538 ook in de periode februari en maart 2013 de koppositie. Met een marktaandeel van 10,7% steekt 538 nog steeds met kop en schouders boven de andere zenders uit en mag zich wederom het populairste radiostation van Nederland noemen. Dit blijkt uit het onderzoek dat NLO RAB/Intomart GfK vanmorgen publiceerde. Radioluisterend Nederland weet 538 nog steeds massaal te vinden.

Radio Veronica/Sky Radio Group
Steeg bij de doelgroep 20-59. Daalde bij de algemene peilingen met 0,3% in vergelijking met een maand eerder.

Met een marktaandeel van maar liefst 10% is Radio Veronica de nummer 3 in de doelgroep 20-49 jaar. Het marktaandeel van Radio Veronica is in de doelgroep 20-49 jaar in een jaar tijd met 19% gestegen. In feb-mrt ’11 had Radio Veronica een marktaandeel van 8,4%. In de meest recente periode is dit gestegen tot 10,0%.

 

Dit bericht wordt aangevuld zodra er meer reacties naar buiten worden gebracht. Een reactie gezien? Tip de redactie van RadioActive.

Lees ook:Luistercijfers radio maart-april 2009: Arrow exit
Lees ook:Luistercijfers mei – juni 2013: 3FM, Q-music en Sky Radio winnaars
Lees ook:Luistercijfers radio april-mei 2009: 100%NL stijgt door
Lees ook:Luistercijfers juli – augustus 2010: Radio 538 nog steeds aan kop
Lees ook:Luistercijfers radio september-oktober 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>