Radio heeft relatief weinig last van internetgroei

Stock Xchng)In een tijd waarin internet het snelst groeiende medium is, doet de radio het nog lang niet slecht. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse Establishment Survey van de Stichting Internet Reclame (STIR). Deze onderzoekt hoeveel tijd aan verschillende media wordt besteed. Radio en televisie leveren beiden wat in, maar radio heeft daarvan het minst te lijden. Radio heeft zelfs een groter bestedingstijdaandeel dan televisie: 43 tegenover 36 procent.

Opvallend is dat er nog geen verzadiging is in mediaconsumptie; we blijven met z'n allen meer tijd besteden aan media. Per week is er maar liefst anderhalf uur bijgekomen (van 50,5 naar 52 uur). Radio is zoals gezegd licht gedaald (0,4 procent minder consumptie), maar Intomart GfK heeft in oktober/november 2006 een gemiddelde luistertijd van 3 uur en 14 minuten per dag gemeten. Best veel.

Secundair

Dat radio in vergelijking tot televisie minder last heeft van internet, komt volgens mij deels doordat radio een secundair medium is. Televisiekijken vraagt volledige aandacht, terwijl je radio bijvoorbeeld tijdens het surfen kunt luisteren. Hoewel de multitaskende tieners van nu MSN-en terwijl ze hun tv – als een soort radiogeluid – op de achtergrond aan hebben staan. Reden te meer voor de radio om met boeiende content te komen?

Bron: Marketingfacts

Zie ook:
Luistercijfers
________________________________________________________________

Lees ook:Luistercijfers oktober – november 2010: 538 op één
Lees ook:Radiostations van VRT moeten één vijfde goedkoper
Lees ook:Luistercijfers radio oktober-november 2009
Lees ook:“Podcast is tweede jeugd voor radio-documentaires”
Lees ook:Regionale omroep minder bekeken en beluisterd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio heeft relatief weinig last van internetgroei

  1. Thomas

    Zenders als TMF en MTV zijn niet goed voor radioland. Jongeren moeten weer meer in contact komen met het medium radio. Iets wat 538 goed begrepen heeft met Barry Paf, die gozer doet het goed bij jongeren onder bijvoorbeel het huiswerk maken.

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    Ik vind Barry Paf niets aan, ik denk dat de ochtenddeejays het beter doen bij de jeugd. Nog snel voor ze naar school gaan ff de radio aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>