Giel Beelen komt met tweede seizoen ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’

Je kunt veel over talentenjachten zeggen, maar soms levert één talentenjacht zoveel nieuwe artiesten op dat het nut toch weer wordt bewezen. Zo ook de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, dat wordt gepresenteerd door 3FM-dj Giel Beelen. Vorig seizoen leverde enkele bekende artiesten op zoals Douwe Bob, Nielson en Mattanja Joy Bradley die allemaal veel airtime krijgen op publieke- en landelijke zenders. Logisch dus, dat er ook dit jaar een vervolg komt.

Nielson scoorde hits met ‘Beauty & The Brains’, ‘Zo kan het dus ook’, en nu ook het duet met jurylid Miss Montreal ‘Hoe’. Douwe Bob, de winnaar van het vorige seizoen, heeft net zijn album uit dat nu al aardig wordt verkocht. En ook de andere deelnemers hebben een flinke carrièreboost gekregen dankzij het programma.

Begin maart kreeg Giel Beelen nog een televisieprijs voor het programma.

Het kon dus bijna niet uitblijven dat er een tweede seizoen komt van de talentenjacht. De winnaar krijgt niet alleen de titel ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’, maar ook gegarandeerde ‘air- en stagetime’, een ultieme prijs voor elke beginnende artiest.

Giel Beelen kijkt uit naar het volgende seizoen. ‘Het programma is echt een begrip geworden: bij ons worden muzikale talenten niet afgekraakt, maar krijgen ze opbouwende kritiek mee om een nóg betere singer-songwriter te worden. Ik ben blij dat het eerste seizoen zo’n succes was en kijk erg uit naar de tweede reeks.’

Het tweede seizoen van ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’, tien afleveringen van 50 minuten, vanaf maandag 20 mei 2013 om 20.25 uur bij de VARA/BNN op Nederland 3.

Lees ook:Giel Beelen ontvangt prijs voor ‘De Beste Singer-Songwriter’
Lees ook:Muzikaal ontbijt met Singer-Songwriter Sundays
Lees ook:Line-up 3FM Awards nu helemaal bekend
Lees ook:Veertig genomineerden voor de 3FM Awards 2013
Lees ook:Jim Vorwald met ‘Blijf je buiten of kom je binnen spelen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>