538 voor War Child helpt 104.397 kinderen

Heel de week stond 538 in het teken van War Child. Langs verschillende steden ging de 538 studiotruck om zoveel mogelijk de actie onder de aandacht te brengen bij mensen. Vanavond werd de einduitslag bekend gemaakt tijdens een groot feest in ´s-Hertogenbosch. Ruim 104.397 oorlogskinderen kunnen worden geholpen door de actie, dat is bijna 1,3 miljoen euro! Vorig jaar werden 72.984 kinderen geholpen.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur 538: ‘Hoe trots kun je zijn als het 538 team in staat is 104.397 kinderen in oorlogsgebieden te helpen en ook nog eens geweldige radio en tv te maken onder Siberische omstandigheden!’

Bernard Uyttendaele, directeur War Child: ‘Op zoveel plekken in de wereld staan kinderen er door conflict en oorlog helemaal alleen voor. Met deze 538 voor War Child week hebben we mensen opgeroepen deze kinderen niet alleen te laten en daar is op grote schaal gehoor aan gegeven. Door de geweldige en liefdevolle inzet van duizenden mensen, acht gemeenten en honderden bedrijven, scholen en verenigingen kunnen 104.397 kinderen op een veilige plek weer gewoon kind zijn en de kans krijgen hun ervaringen te verwerken. Met de actieweek laten we zien dat we samen kunnen bouwen aan een betere toekomst. Ontzettend bedankt!’

Afgelopen maandag stond de stond de studiotruck in Gouda. RadioActiveBlog was daar toen om verslag te doenL

Edwin Evers: ‘Het is net een woonkamer..’ (Verslag van 538 voor War Child)

Mark Labrand: “Weten die gasten het nog steeds niet?” (Verslag van 538 voor War Child #2)

Zie voor meer over de actie op deze pagina.

Lees ook:Tussenstand dag 6 ’538 voor War Child’: 45.475 kinderen geholpen
Lees ook:Tussenstand dag 5 ’538 voor War Child’: 35.412 kinderen geholpen
Lees ook:Tussenstand dag 4 ’538 voor War Child’: 24.897 kinderen geholpen
Lees ook:Tussenstand dag 3 ’538 voor War Child’: 19.621 kinderen geholpen
Lees ook:Tussenstand dag 7 ’538 voor War Child’: 59.306 kinderen geholpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>