Mark Labrand: “Weten die gasten het nog steeds niet?” (Verslag van 538 voor War Child #2)

Vanochtend was het RadioActiveBlog in Gouda tijdens 538 Voor War Child. Toen spraken we met Edwin Evers over de actie. Vanavond konden we Mark Labrand spreken over 538 voor War Child en zijn – niet zo’n geslaagde – deelname aan Lingo. Oja, en Piet Paulusma was er ook nog om het weer te vertellen.. Lees snel verder..

Mark Labrand was net de laatste hand aan zijn programma aan het leggen. Hij kon tijd vinden voor het RadioActiveBlog om wat vragen te beantwoorden.

Je maakt nu al een paar dagen radio vanuit een studiotruck, bevalt het?

Ja onwijs, het is in het begin even wennen. Je bent natuurlijk een beetje uit je comfortzone dus je moet wennen aan het geluid, aan de akoestiek. Dat is toch iedere dag net even wat anders. Het kan natuurlijk net een fractie uitmaken voor het geluid op je koptelefoon. Maar ik ben van mijzelf heel perfectionistisch en precies, dus alles moet perfect zijn en als je die standaard houdt op een locatie-uitzending dan kan je inpakken. Dus eigenlijk moet je gewoon accepteren dat er dingen misgaan.

Want welke dingen zijn er al misgegaan?

We hebben computeruitval gehad omdat de computers oververhit waren geraakt. Dit kwam door de kou buiten waardoor we het binnen flink moesten opstoken. Dus zaterdagavond zijn de harde schijven eruit geklapt en hebben we eigenlijk een uur lang moeten improviseren.

Dus dat werd cd’tjes draaien?

Ja, nou nog net niet. Uit een ander computersysteem wat vergelijkbaar is met Windows Media Player ongeveer dus dat was alle zeilen bijzetten.

Het doel is duidelijk, stichting War Child, heb je zelf ook iets met die stichting?

Ja absoluut, ik ben vorig jaar naar Zuid-Sudan geweest. Dus ik heb echt met eigen ogen kunnen bekijken wat er allemaal gebeurt. En dat is natuurlijk een hele rijke ervaring om dat mee te maken. Je bent voor zo’n actie als War Child bezig namens 538, we werken natuurlijk niet voor War Child. Je moet het een beetje zien alsof een vriend je al heel lang verteld over een film die je moet zien, en die krijg je dan eindelijk zelf te zien. En toen ik daar was zag ik pas hoe belangrijk het werk is wat War Child doet voor die kinderen daar.

Je deed ook mee met Lingo, dat was niet heel erg succesvol, heb je daar veel reacties op gekregen?

Nou niet succesvol? Het was één groot drama. Ja.. reacties. Voornamelijk leuke reacties maar ik ben verbaasd dat we nog niet in de TV Draait Door hebben gezeten, en dat wil ik graag zo houden haha. Wat me tijdens de uitzending wel opviel is dat de mensen in het publiek telkens aan het zuchten waren zo van ‘weten die gasten het nu nog steeds niet’.

Want wat dacht je toen je de uitzending terugkeek?

Ik durf het niet terug te kijken.

Ga je dat nog wel eens doen?

Nee ik ga het nooit terugkijken.

Is het in zo’n studiotruck nou leuker radiomaken dan vanuit Hilversum?

Nee, daar ben ik heel stellig in. Mijn ding is niet echt locatie uitzending, daar ben ik gewoon heel eerlijk in. Maar ik vind het wel leuk, en ik vind het fantastisch om het voor War Child te doen. En het is heel leuk dat ik het met Barry mag doen, want die is wel echt van locatie uitzendingen. Dus ik heb het hier gewoon even puur over de stijl van radio maken. Ik kan niet wachten om maandag weer terug te zijn. Maar ik vind het altijd een hele leerzame ervaring, je komt toch voor hete vuren te staan. Het allerleukste is dat je iedere dag je luisteraars ziet. Die niet alleen ’s avond komen maar er soms al vanaf ’s ochtends staan.

Je kunt ook bieden op items in de veiling, mogen de dj’s dit ook?

Ehh, nee zo. Ja volgens mij zou dat wel kunnen.

.. want je kunt een dag directeur van 538 worden?

Hahaha, zodat ik de locatie uitzendingen kan afschaffen zeker? Nee volgens mij mogen wij niet, er zal vast wel iets van een klein sterretje ergens staan waar staat dat dit niet mag.

Waar verheug je je deze week nog het meest op?

Het eindfeest in Den Bosch als we natuurlijk de einduitslag bekend gaan maken. We zijn op weg naar een hele goede score dus daar heb ik het volste vertrouwen in. En eigenlijk ook nog de rest van de plaatsen waar we langs gaan. En dat we dan aan het eind van de week met trots kunnen terugkijken op de actie.

Het was vanavond – logisch – drukker dan vanmorgen.

Piet is bezig aan een diepte-interview: ‘Sta je hier al lang, in de kou?’

En wat wordt het Piet? “Koud!”

Oat moan!

[Foto's en tekst mogen niet zonder toestemming worden overgenomen © RadioActive.blog.nl]

Lees ook:538 dj’s Barry Paf en Frank Dane naar Colombia voor War Child
Lees ook:Jeroen Nieuwenhuize geeft radioles in Sierra Leone
Lees ook:Radio 2 snoert luisteraars de mond!
Lees ook:538 voor War Child helpt 104.397 kinderen
Lees ook:Vreemde combinaties bij 538 voor War Child

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>