BNN University maakt single met onbekende zwerver

De studenten van BNN University krijgen de ruimte om er lekker op los te experimenteren en dat leidt soms tot leuke resultaten! Stel: in de trein komt een zwerver al zingend met een gitaar om zijn nek om wat kleingeld vragen. Het liedje wat hij zingt is echt superleuk. Wat doe je dan als net beginnend programmamaker? Vastleggen en de studio in met het genie!

Dit overkwam de University-verslaggevers van het BNN-radioprogramma VierZeven. Ze hadden een microfoon op zak en namen direct het liedje van de zwerver op. Presentator Luuk Ikink besloot er een écht liedje van te maken en schakelde singer/songwriter Arthur Adam in. Met de fragmenten van de zwerver uit de trein ging Arthur aan de slag om een volledig nummer te maken. Het nummer ‘Maar ik dwaal af’ is vanaf zondag 24 april in VierZeven te horen bij BNN op Radio 1.

In de afgelopen tijd was elke week in het Radio 1-programma VierZeven een update te horen van the making of ‘Maar ik dwaal af’. Hierin vertelt Arthur Adam bijvoorbeeld hoe hij op het idee is gekomen voor het liedje en hoe de zwerver werd gevonden. De single hoor je wekelijks in VierZeven op Radio 1, elke zondag tussen 4.00 en 7.00 uur. Het nummer wordt ook gratis aangeboden op vierzeven.bnn.nl. daar zijn fragmenten over het item terug te vinden.

Lees ook:DJ met partytrein naar Sziget Festival 2010
Lees ook:Stemmen voor coverwedstrijd Top 2000 geopend
Lees ook:Songfestivalliedje Ruud de Wild haalt het niet
Lees ook:Radioactive headlines week 19: transfers radio-dj’s
Lees ook:Blurred Lines vaakst op de radio in 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>