Voeg je favoriete oudejaarsmuziek toe aan een speciale Spotify-playlist

Radio en muziek liggen voor veel mensen dicht bij elkaar, daarom leek het ons leuk om aandacht te besteden aan de Oudejaarslijst: een playlist op Spotify met ieders favoriete ‘oudejaarsmuziek’. Via http://www.oudejaarslijst.nl kan iedereen zijn favoriete muziek opzoeken en toevoegen aan de playlist. Spotify-gebruikers kunnen zich vervolgens abonneren op de playlist en met de favoriete muziek van jezelf en anderen het jaar uitgaan.

De actie loopt drie dagen en ondertussen zijn er bijna 350 liedjes toegevoegd. Ruim honderd Spotify-gebruikers hebben zich geabonneerd op de Oudejaarslijst. De lijst wordt mogelijk gemaakt door de Staatsloterij.

Spotify

Spotify is een programma dat muziek als stream aanbiedt. Je kan het hier gratis downloaden. Als je alleen de playlist wilt hebben en verder geen liedjes wilt toevoegen, klik dan hier.

Techniek

De Oudejaarslijst is gemaakt met een koppeling van de zogenaamde ‘lightbox’ met de muziekdatabase van Spotify. Nooit eerder gebruikte een adverteerder in Nederland de API binnen Spotify om samen met haar gebruikers een muzieklijst te creëren.

Met de Oudejaarslijst wil de Staatsloterij de Oudejaarstrekking nog sterker te verbinden aan oudejaarsavond en Nederland op oudejaar voorzien van een lijst met vrolijke muziek. Daarnaast bereikt de loterij van Nederland via nieuwe media als Spotify een doelgroep die steeds minder wordt bereikt via traditionele media.

Lees ook:SLAM!40 stelt lijst samen met Spotify en YouTube
Lees ook:Luisteraars stellen playlists samen voor de 3FM Zeroes Top 100
Lees ook:Jaren 80-week van Radio 2: stem voor de top 100
Lees ook:Zeroes Request Clip nu te bekijken in aanloop naar 3FM Zeroes Request
Lees ook:Stemmen voor Musical Top 50 op Radio 2 van start

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voeg je favoriete oudejaarsmuziek toe aan een speciale Spotify-playlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>