Grootste kerstboom ter wereld gered door Gordon

De radio- en televisiezendmast Gerbrandy-toren wordt jaarlijks opgetuigd als 's werelds grootste kerstboom. Althans, dat is sinds 1992 de bedoeling maar vanwege de hoge kosten is dat niet altijd haalbaar. Crisisjaar 2008 leek ook een kerstboomloos jaar te worden, maar oud-radiomaker Gordon is de reddende engel (over kerst gesproken;)

De Stichting Kerstboom die de lampjes in de Gerbrandytoren regelt, kampt met een gat in het budget. Mede door de financiële crisis heeft een groot aantal sponsors afgehaakt of hun beslissing over een financiële toezegging aangehouden. De organisatie komt nog zes-duizend euro tekort.

Met een beetje media-aandacht moet het toch wel mogelijk zijn om de lichtjes dit jaar alsnog te laten branden? Ondanks bevroren geld-tegoeden bij IJslandse banken, heeft er vast nog wel iemand 6.000 euro op de plank liggen. Het is namelijk zo'n mooi gezicht, de ruim 360 meter hoge kerstboom!

Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte opperden op Q-music al om een actie te starten de kerstboom opgetuigd te krijgen. Helaas voor hen was 3FM-dj Giel Beelen ze te snel af. De radio-dj had dinsdag-ochtend Gordon te gast. Giel Beelen kreeg de zanger zover dat hij de laatste zes mille bijlegt.

De Gerbrandytoren in IJsselstein zal dit jaar dus opnieuw versierd worden met ruim honderd lampen. De grootste kerstboom ter wereld is dit najaar dus weer in de wijde omtrek te zien; van Hilversum tot Gorinchem.

Dankuwel meneer Gordon dat u in deze donkere tijden het licht weer laat branden ;)

Lees ook:Grootste kerstboom ter wereld ook dit jaar weer verlicht
Lees ook:Mega kerstboom voor station Leiden brandt alleen op geld
Lees ook:Edwin Evers is ruim negen miljoen euro waard
Lees ook:Fax en kerstboom uit 3FM-studio geflikkerd (filmpje)
Lees ook:Pornofilm in studio 3FM verboden

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Grootste kerstboom ter wereld gered door Gordon

  1. Bert

    Vanmorgen vroeg zijn ze al begonnen met de voorbereidingen voor de lampjes in de mast hangen. (De verankerings containers werden geplaatst met een grote kraan).

      /   Reply  / 
  2. arno

    Was het voor de organisatie dan al duidelijk dat het door zou gaan?

      /   Reply  / 
  3. roelof

    gordon een oud radiomaker??
    mijn mening is dat hij nog steeds radio maakt in de vorm van zijn eigen ozradiozender en zelf ook presenteert

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    @roelof: Mijn inziens is er een verschil tussen radiomaken als dj achter de knoppen en microfoon, en oprichter zijn van een non-stop online radiozender.

    Eerlijk gezegd luister ik niet naar OZ Radio, maar weet jij of hij daar een programma op presenteert? Dacht van niet…

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Grootste kerstboom ter wereld ook dit jaar weer verlicht | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>