RadioRingen 2008: And the nominees are…

RadioRingen 2008De primeur was voorbehouden aan Shownieuws, maar RTL Boulevard deed er alles aan om concurrent SBS voor te zijn: de genomineerden voor de Televizier-ring. Dat was gisteren, nu zijn de nominaties voor de RadioRingen ook bekend gemaakt, van-ochtend bij Edwin Evers op Radio 538.

Update: Winnaar Gouden RadioRing 2008: Coen & Sander Show

De eer was aan Edwin Evers om in zijn programma de nominaties bekend te maken. De dj van Radio 538 was in vorig jaar één van de genomineerden en in 2006 zelfs de winnaar van de RadioRing. Dit jaar lijkt het een race te worden tussen Radio 3FM en Radio 538, beide stations hebben bijna alle nominaties op zak. De genomineerden zijn:

Gouden Radio-Oortje (beste radio-evenement)
- 3FM Serious Request
- Radio 538 EK Kampioenfeest 
- Radio 2 Top 2000

Zilveren RadioSter [man] (beste radioman)
- Edwin Evers (Radio 538)
- Gerard Ekdom (Radio 3FM)
- Giel Beelen (Radio 3FM)

Zilveren RadioSter [vrouw] (beste radiovrouw)
- Annemieke Schollaardt (Radio 3FM)
- Froukje de Both (Radio 538)
- Sophie Hilbrand (Radio 1)

Gouden RadioRing (beste radioprogramma)
- Coen & Sander Show (Radio 3FM)
- Giel! (Radio 3FM)
- MiddenInDeNachtRick (Radio 538)

3FM vs. 538

Van de twaalf nominaties heeft 3FM er zes te pakken en Radio 538 heeft er vier, waarvan één met het programma 'MiddenInDeNachtRick' dat niet meer op die zender te horen is. Sterker nog, radio-dj Rick van Velthuysen zit tegenwoordig bij Radio Veronica. Radio 1 heeft indirect door de nominatie van Sophie Hilbrand één nominatie, evenveel als Radio 2 dat genomineerd is voor de Top 2000. De rest van de verkiezing gaat feitelijk alleen tussen 3FM en 538.

In het lijstje nominaties mis ik namen van dj's van radiostations als Radio Veronica, Q-music en SLAM!FM. Het is opnieuw het vaste lijstje van Evers, Beelen, 3FM en 538. Voor de uiteindelijke uitslag ben ik bang dat het massale publiek stemt op de meest bekende gezichten (zover je daar bij radio over kunt spreken). Ik gok dan ook dat bij de vrouwen eerder Froukje de Both of Sophie Hilbrand wint, dan Annemieke Schollaardt die bij het grote publiek iets minder bekend is.

De grote vraag is natuurlijk: gaat Rick van Velthuysen nu eindelijk die Gouden RadioRing verzilveren? Vorig jaar verloor de dj de prijs voor zijn programma 'MiddenInDeNachtRick' met een zeer klein verschil in het aantal stemmen.

Zie ook:

- RadioRingen 2008: Het stemmen kan beginnen
- Winnaars Marconi Awards 2008

Lees ook:Nominaties Gouden RadioRing bekend
Lees ook:Edwin Evers maakt genomineerden RadioRing 2009 bekend
Lees ook:Radioringen naar de publieken
Lees ook:‘Morgenstond’ van Radio NL wint Gouden RadioRing 2009
Lees ook:Winnaar Gouden RadioRing 2008: Coen & Sander Show

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>