3FM Classic Request vandaag van start

3FM Classic RequestAls ik mensen vertel dat ik wel eens Arrow Classic Rock luister, dan zeggen ze vaak "goh alleen maar ouwe muziek". Nee, zeker niet en daarnaast gaat het om de muziek zelf, jaartallen doen er weinig toe. Ook recente goede muziek kun je zien als 'klassiekers'. Classics, het klinkt oud maar het valt allemaal wel mee. Radio 3FM staat vanaf vandaag ook een week lang in het teken van de classics. Da's zo'n beetje alles van vóór 2000.

De 3FM Classic Request start op vrijdag 7 maart om 19:00 uur en gaat door tot en met 14 maart. De hele week zijn er klassiekers op 3FM te horen en de zender werkt langzaamaan naar het hoogtepunt een week later: de beste requests. Van de Beatles en Stones tot Lenny Kravitz en de Counting Crows. Alle denkbare 'classics' zijn mogelijk in de 'Classic Request Top 100' die Radio 3FM op 14 maart 2008 uitzendt.

Stemmen voor de Classic Request Top 100 kan nog via de site.

De dj's van 3FM komen trouwens nog met een Classic Request video waarin de jocks verkleed zijn als hun helden uit bekende tv-series uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. The A-Team en Baywatch worden onder andere nagedaan. Leuk idee, maar niet bijster origineel. Begin 2005 maakte Rob Stenders al met een groot aantal bekende(re) Nederlanders een kalender waarop die personen ook in de hele setting en lay-out van bekende tv-series te zien waren. Maar bewegend beeld is altijd leuk, dus ik ben benieuwd naar Paul Rabbering als strandwacht en Gerard Ekdom als lid van The A-Team.

Zie ook:
- Stemmen voor 3FM Classic Request
- Geschiedenis 40 jaar Radio 3 online

Lees ook:Alle klassiekers op een rij in de ’3FM Classic Request Top 100′
Lees ook:Stairway To Heaven dé klassieker op 3FM
Lees ook:Stemmen voor 3FM Classic Request
Lees ook:Bekende Nederlanders laten favoriete filmmuziek horen op Classic FM
Lees ook:En weer een lijstje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>