Laat de ballen maar vallen op 05-03-08

De twee gekleurde ballen uit het logo van Radio 538Van de week zag ik in een flits -zoals wel vaker bij commercials- een spotje op televisie met daarin de datum '05-03-08'. Gezien de layout en de getallen dacht ik direct aan Radio 538. Een zoektocht op videosites naar de commercial leidde nergens toe, maar nu de datum 05-03-08 snel dichterbij komt, heeft de (af)zender haar boodschap duidelijk gemaakt.

Update: 538 Ballen vallen in grote steden 

Radio 538 gaat woensdag 5 maart 2008 een groot aantal ballen door Nederland strooien. Een helikopter dropt in elke provincie van Nederland 538 ballen. De meeste zijn net als de cirkels uit het logo groen en paars, maar tien ervan in elke provincie zijn goudkleurig. 

Bij het inleveren van een gouden bal ontvangt de vinder 538 euro, netto. De Radio 538-dj's geven via de radio aanwijzingen waar de ballenregen ongeveer zal neerdalen. De actie op 05-03-08 zal 's ochtends beginnen bij 'Evers Staat Op'.

De ballen uit het 538-logo speelden overigens al eerder de hoofdrol in een televisiecommercial. De ballen moesten de directieleden van de radiozender voorstellen en gingen al jumpend door het beeld heen.

Zonder het een gedurfde actie te noemen, vind ik de ballenregen van 538 wel een aardige promotiestunt. Laatst werd er op het Radioactive Blog nog gediscussieerd over het tamelijk veilige karakter van de acties van Radio 538. Het radiostation heeft deze -voor de zender- unieke datum perfect aangegrepen om er wat mee te doen en weet er ook nog een leuke invulling aan te geven!

Zie ook:
- Radio 538 drie maal genomineerd voor danceprijzen
- Edwin Evers maakt zich boos over boycot OS
- 538 Laat de ballen maar vallen

Lees ook:Video ballenregen op 5-3-8-dag
Lees ook:538 Ballen vallen in grote steden
Lees ook:Spelen met de ballen in de 53ballenj8
Lees ook:Radioactive headlines week 10: ballen, pegels en prijzen
Lees ook:Ballen van Radio 538 boven op mega reclamemast

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laat de ballen maar vallen op 05-03-08

  1. vip!

    De ballen vallen als eerste in…Woensdagochtend vroeg vallen de eerste ballen uit de lucht in de provincie Friesland. Waar precies? Voor jou als Radio 538 V.I.P. member verklappen we dat gewoon alvast! De ballenregen begint woensdagochtend vroeg op de volgende locatie:

    VV Heerenveen
    Oranje Nassaulaan 21
    Heerenveen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>