Leo Blokhuis verkozen tot beste popschrijver

Door zijn collegapresentator Matthijs van Nieuwkerk in de tv-programma's rond de Top 2000, wordt hij altijd al aangeduid als de 'popprofessor'. Tijdens het Noorderslag-weekend 2008 werd de expertise van de muziekkenner ook door een vakjury erkend met de 'Pop Media Prijs'. Leo Blokhuis is voor velen bekend van televisie, maar daarnaast is hij ook radiomaker (KX Radio) en schrijft hij boeken over muziek.

Twee bekende boeken van Blokhuis zijn Grijsgedraaid en Het Plaatjesboek. Voor dat werk is de popprofessor door vakgenoten verkozen tot de beste popschrijver van Nederland.

De jury was niet alleen onder de indruk van de enorme kennis van popfeiten die Leo Blokhuis heeft, ook het feit dat hij de muziekgeschiedenis doorleeft en meebeleeft werd geroemd.

Meer van Noorderslag 2008:
- Armin van Buuren wint Popprijs 2007

Lees ook:Leo Blokhuis heeft nog meer kerstfavorieten
Lees ook:Kerst op KXradio met Leo en Leo
Lees ook:Leo Blokhuis in commercial voor zwarte muziek
Lees ook:Nieuwe radioprijs voor beste commercial
Lees ook:Top 2000 nadert ontknoping

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Leo Blokhuis verkozen tot beste popschrijver

 1. Peter

  Leo Blokhuis heeft zeker zijn kwaliteiten maar ‘jat’ ook veel van zijn zogenaamd zelfverworven kennis hoor. Met name van Johan van Slooten. Sommige van de ‘colleges’ die hij houdt in de Top 2000 a GoGo komen rechtstreeks uit de boeken van Johan… is toch een beetje jammer, vooral omdat hij daar geen melding van maakt.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Is dat zo? Ik heb de boeken van Johan van Slooten nooit gelezen. Wat ik wel weet is dat Leo Blokhuis de site http://www.allmusic.com veelvuldig raadpleegt voor onder andere de Top 2000 a gogo. Dat heeft hij aangegeven in een interview. En als je je verhaal een beetje kent, dan kun je het op tv/radio zo brengen alsof je het allemaal zélf weet.

  Het verhaal van Blokhuis afgelopen december over de geschiedenis van het nummer ‘Everlasting Love’ (gezongen door o.a. Jamie Cullum, Blondie, Robert Knight), kende ik al helemaal. Rob Stenders heeft dat een keer behandeld tijdens de Freakolympics (nog op Yorin FM). Origineel of toevallig een bekende inspiratiebron?

    /   Reply  / 
 3. Olisadebe

  De zogenaamde professor haalt zijn informatie zijn de top 2000 gewoon van de website (en het boek) http://www.originals.be/

    /   Reply  / 
 4. madbo

  Jee, hier kijk ik van op!
  Als wij kijken naar de schrijfwijze van Leo neemt hij soms letterlijk teksten over van Johan!
  Voor mij is Johan de popkenner en kan Leo niet tippen an de vele dossiers die Johan heeft geschreven!!!!
  Hier staan in ieder geval alle boeken van Johan in de kast, de boeken van Leo lees ik elders en zal er geen cent aan verspillen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>