Caz! leeg, Arrow Classic Rock gepresenteerd

'Your hits, more music' is de slogan van Caz! De nadruk komt steeds verder op het 'more music' te liggen want er blijft geen radio-dj meer over op het ter ziele gaande station. De één was al vrijwillig vertrokken (Timur Perlin, Marc de Hond), de ander hoefde niet meer terug te komen (Jeroen Kijk in de Vegte, Marisa Heutink) en slechts een paar mochten bij Caz! blijven (Albert-Jan Sluis, Maurice Verschuuren). Caz! is leeg, en Arrow?

Arrow Classic Rock nam begin juli de etherfrequentie van Caz! over en dat heeft de radiozender van Ad Ossendrijver geen windeieren gelegd. Het marktaandeel van de rockzender steeg van 1,4% in mei naar 2,7% in oktober 2007.

Manuela & Marisa

Voorzichtig aan gaat Arrow Classic Rock nu over tot presentatie, zij het beperkt. Maandag werd al bekend dat Manuela Kemp en Marisa Heutink een eigen programma krijgen op Arrow. Kemp presenteert vanaf maandag 3 december dagelijks tussen 12:00 en 15:00 uur haar eigen programma en Marisa is van 19:00 tot 21:00 uur te horen in Rock Of Ages. Ook andere Caz!-bekende Rinse Blanksma is te horen op Arrow, 's morgens van 6:30 tot 10:00 uur.

Muziek op de eerste plaats

Arrow Classic Rock benadrukt dat het een muziekzender blijft waarbij de presentatoren altijd secundair zijn aan de muziek. Dat Arrow toch beperkte presentaties toelaat op de zender, komt doordat blijkt dat veel luisteraars meer willen weten over de muziek die Arrow uitzendt.

Maurice Verschuuren

Een andere toevoeging aan het presentatieteam van Arrow Classic Rock is een van mijn persoonlijke favorieten: Maurice Verschuuren. Deze ex-Caz! dj neemt sinds 12/11 het tijdslot 16:00 – 19:00 voor zijn rekening. Verschuuren was tot mei dit jaar te horen op Slam!FM en verruilde het jongerenstation in voor Caz! Als je kijkt naar het lijstje radiostations dat Verschuuren de laatste jaren versleten heeft, dan valt één ding op: zowel Yorin FM, Caz! als Arrow Classic Rock hebben dezelfde etherfrequentie :)

Maurice Verschuuren past wel goed bij Arrow, daar wordt meer zijn muziek gedraaid dan bij bijvoorbeeld Slam!FM. Verschuuren viel bij Yorin FM nog wel eens in bij de Freakolympics van Rob Stenders en Fred Siebelink en daarbij hoorde je in zijn stem écht de liefde voor de muziek die hij draaide.

Lege Caz!

Bij Caz! is ondertussen niemand meer over, bijna niemand meer. Alleen Albert-Jan Sluis staat nog opgenomen in de programmering. Hoe lang krijgt Caz! nog als non-stop radiostation op de kabel en internet? Het lijkt een kwestie van aftellen, opdoeken en vergeten.

Lees ook:‘Arrow Classic Rock 100′ met Pasen op de radio
Lees ook:[Audio] Maurice Verschuuren verlaat SLAM!FM
Lees ook:Caz! haalt Maurice Verschuuren weg bij SLAM!FM
Lees ook:Radiokoppel Giel Beelen en Marisa Heutink uit elkaar
Lees ook:Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Caz! leeg, Arrow Classic Rock gepresenteerd

  1. Jasper

    Valt het iemand op dat het format van Caz langzaam aan het veranderen is? Ik hoog minder platen in een hogere rotatie, minder rnb, en meer Britney en J-Lo.

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Zal een kwestie van tijd zijn en dan is Albert Jan Sluis ook vertrokken. Zijn programma is een ‘eilandje’ op een radiostation en heeft geen enkele toegevoegde waarde zo. Kan ie ook mooi naar ACR. Verder weet ik niet of je het gaat redden met het huidige format wat men daar heeft. Er zijn zat stations in de ether en op internet te vinden die min of meer hetzelfde format hebben.

      /   Reply  / 
  3. Johan Markerink

    Mag ik even eerlijk zijn .
    Ik vond en vind Caz een waardeloze zender
    En ja als ze geen luisteraas hebben en terug naar de kabel moeten het internet gaan de DJ`s lopen en ja als er niemand naar luisterd raak je de ehterfeq. kwijt en ja als Arrow zoiets overneemt kun je verwachten dat Arrow gelijk naar de FM gaat vergeet ook niet dat Arrow al jaren op de AM heeft uitgezonden en dat ze nu denken JA wij gaan lekker naar de FM zo gaat dat nou eenmaal
    En ik vond en vind Caz een afkijkertje van 538, alles wat 538 al jaren doet, willen ze bij Caz nu ook .
    Aan een popzender als 3 FM en 538 hoeft echt geen 3e zender erbij
    Ik was toen niet kapot van Yorin FM maar ze hadden toen beter die naam kunnen houden en daar een Robert Jensen , Henk Westbroek of Robert Stenders als DJ`s kunnen behouden dan was het “misschien” goed gegaan
    En het klinkt heel gek maar ik volg al jaren wat er in de radiowereld gebeurd en dan voel je zoiets aan ( ik wil helemaal niet naast me schoenen lopen) echt waar

      /   Reply  / 
  4. Jasper

    @ Johan: Ja, Caz gaat dood, maar het siert Arrow dat ze de DJs de kans geven om een nieuwe baan te geven, in plaats van de boel gewoon op te heffen.

    Tot zover lijkt het geen slechte strategie van Arrow: langzaam maar zeker. Aan de andere kant is die 2,7% natuurlijk lang niet genoeg om winst te kunnen maken. Dat moet verdubbeld, liefst verdriedubbeld worden, willen ze geld verdienen. En da’s nog niet zo makkelijk.

    Enneuh, lees je post ff na voordat je op ‘reageer’ klikt. Dat zijn geen tikvaudten, dat is gewoon geen Nederlands meer.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Arrow Classic Rock gaat non-stop verder | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>