BNN nog lang niet klaar op radio en tv

"BNN, 5 jaar en nog lang niet klaar" zong een groot aantal BN(N)'ers in 2003. BNN dreigde te verdwijnen doordat het te weinig leden had. Middels de campagne We zitten in de shit, dus word lid! en een actielied haalde BNN genoeg leden binnen.

Dat BNN nog lang niet klaar was, blijkt wel

uit de recente ontwikkelingen. BNN startte een paar weken geleden hun eerste actualiteitenprogramma op televisie, genaamd De Nieuwste Show. En vanaf maandag komt BNN ook met actualiteit op de radio. Het programma BNN United wordt daarvoor veranderd in BNN Today, een show waarin het nieuws van de dag centraal staat. De presentatie wordt gedaan door Willemijn Veenhoven en geregeld zullen er side-kicks aanschuiven zoals Rutger Castricum van GeenStijl, Leon Verdonschot, Regina Romeijn.

BNN is vijf jaar na de dood van oprichter Bart de Graaff uitgegroeid tot een steeds serieuzere omroep, waarbij nog wel plek is voor humor en ongein. BNN werkt ook actief mee aan het zoeken en opleiden van nieuwe talenten. Daarvoor bestaat de BNN University waar de studenten klaargestoomd worden tot echte tv- en radiomakers. Rapportages van de studenten van de BNN University (opvolger van CoolCast) worden uitgezonden in BNN United. Ik neem aan dat de radiomakers in spe hun rol behouden in het nieuwe BNN Today.

De nieuwe lichting van de BNN University start in 2008 en de selectie daarvoor is al begonnen. Ambitieuze jongeren tussen de 17 en 23 jaar kunnen zich nog tot 31 oktober inschrijven voor de BNN University.

 

Lees ook:BNN zoekt nieuw radio en tv talent
Lees ook:BNN zoekt programmamakers voor BNN University
Lees ook:BNN Today komt met een nieuw format voor de vrijdagavond
Lees ook:BNN University 2011 van start
Lees ook:Radiotalent verzamelt u: inschrijving BNN University geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>