BNR Nieuwsradio gaat om: weg met de onzin

0,5 Procent marktaandeel is te weinig, dat vindt BNR Nieuwsradio. En dus gaat aanstaande maandag het roer om! BNR brengt nu nog non-stop nieuws, maar aan die formule gaat wat gesleuteld worden.

Vanaf de 24e gaat de nieuwszender werken met dagelijks vijf programma's die aansluiten bij het moment van de dag. Die programma's krijgen allemaal eigen presentatoren en één daarvan is Harmke Pijpers die vorige week aangetrokken is door het station.

De belangrijkste pijlers van het nieuwe BNR worden de ochtend- en avondspits. Op die momenten dat half werkend Nederland in de file staat, wil BNR "spraakmakender, verrassender en ook eigenwijzer nieuws brengen".

Aan begin van de middag komt er een lunchprogramma waarin naast nieuws ook veel aandacht is voor sport en economie. Tussen de spitsen en de lunch komen twee 'magazines' met wat verdieping. Daarin is ook ruimte voor luisteraars om mee te praten.

BNR benadrukt dat het hoe dan ook altijd actueel is en daarnaast ook 'to the point'. "BNR bespaart je de onzin" en dat is ook de boodschap die BNR uitdraagt in de reclamecampagne die vergezeld gaat met de lancering van het nieuwe BNR.

De vorige grote campagne van BNR stamt uit 2004 toen het station met fictieve nieuwskoppen de aandacht probeerde te trekken. In een tijdschriftadvertentie zag je bijvoorbeeld een 8-baans snelweg met een maximumsnelheid van 160 km/h. Daaronder stond te lezen dat U bent de eerste die het hoort. Alhoewel BNR wel gewoon nieuws blijft brengen, is de boodschap niet meer het 100% nieuws, maar ligt de nadruk meer op de kwaliteit. BNR laat de onzin immers achterwege.

Met de aangescherpte formule van 'het nieuwe BNR' wil het station meer luisteraars te bereiken dan het nu doet. Radio is zogenoemd een 'slow business', dus het kan nog wel even duren voordat we de resultaten hiervan terugzien in de luistercijfers. We houden het in de gaten!

Lees ook:Radio 1 maakt Journaal in de ochtend flitsender
Lees ook:Bellen om Rob de Nijs te feliciteren
Lees ook:Radio-enthousiastelingen van FOK!forum beginnen ONZIN RADIO
Lees ook:Lex Gaarthuis ‘uit vrije wil’ weg bij SLAM!FM
Lees ook:Zenderbaas Radio 2: wij zijn leading met Nederlandstalig product en doen al veel

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “BNR Nieuwsradio gaat om: weg met de onzin

  1. Erwin

    Ik ben erg benieuwd, zeker naar de interactiveit d.m.v. bellers in de uitzending. Dat is echt nodig door het geen 1 richtingsverkeer zender te laten worden.
    Verder ben ik benieuwd naar de vormgeving, die overigens gemaakt is door VHU Europe.

      /   Reply  / 
  2. Jasper

    Ja, geniale zet. Het gaat slecht/niet goed genoeg met je station, en wat doe je? Je gaat meer op je concurrent lijken, terwijl je concurrent gewoon terrein aan het verliezen is.

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    Peter van Gessel, de hoofdredacteur van BNR, schrijft op blogs.fd.nl over de ontwikkelingen rondom ‘het nieuwe BNR’. Daarop zijn ook reacties van vaste luisteraars te lezen en zij zijn nog al sceptisch over de geplande vernieuwingen.

    Mensen houden over het algemeen niet zo van veranderingen, dus het is makkelijk om de vernieuwing nu al af te kraken. Ik ben van mening dat je vooraf nog niet kunt oordelen. Dus ik ben ook heel benieuwd hoe het nieuwe BNR gaat klinken.

      /   Reply  / 
  4. Erwin

    Tja, heb die reacties ook gelezen. Veelal gepost door mensen die veelal bij het oude willen blijven. Typisch van die Nederlandse reacties. Jammer.
    En voor wat betreft dat BNR nu op Radio 1 lijkt te gaan lijken gaat lijken, valt wel mee hoor. Bij BNR is er nauwelijks tot geen ruimte voor interactie met luisteraars, alleen dat ene lullige uurtje van Stand.nl

      /   Reply  / 
  5. Erwin

    Ik vraag me trouwens af of men het woord ‘nieuwsradio’ nu uit hun naam gaat schrappen. Als ik de nieuwe slogan voor de campagne zo eens bekijk, lijkt het er wel op. Dat vind ik niet zo slim. Ze gokken er blijkbaar op dat iedereen weet wat BNR is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>