OOG en Maasland FM/D-TV in clinch met Essent

Maasland FM, OOG)Maasland FM/D-TV in Oss spant een kort geding aan tegen Essent Kabelcom, schreef het Brabants Dagblad onlangs. D-TV zit nu op de analoge kabel, maar wil daarnaast ook in het digitale pakket van Essent opgenomen worden. Daar zou ondanks 'maanden van overleg' nog niets van terechtgekomen zijn. Intussen meldt de Groningse lokale omroep OOG dat het dezelfde problemen ondervindt met de kabelmaatschappij.

De omroep schrijft deze week op haar website het kort geding 'met belangstelling' te volgen. Volgens twee moties die de Tweede Kamer heeft aangenomen, is digitale doorgifte van lokale radio en televisie verplicht. Dit is echter nog niet in de Mediawet vastgelegd, dus ik vraag mij af of de lokale zendgemachtigden op dit moment al een sterke zaak hebben.

Lees ook:Radio 6FM verliest rechtzaak, hoop op wetsvoorstel
Lees ook:Politiek steunt lokale omroepen
Lees ook:Radio 2 negeert wens tot meer Nederlandstalig
Lees ook:OLON: “Kabelaars nemen geen verantwoording”
Lees ook:OLON: ‘Het woord is aan minister Plasterk’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “OOG en Maasland FM/D-TV in clinch met Essent

  1. Jan

    Dit gaat inderdaad een hele interessante rechtzaak worden. Mocht D-TV deze zaak winnen, dan zou ook voor de andere lokale omroepen in Nederland de weg vrij zijn.

    Het is natuurlijk van de zotte dat lokale omroepen honderden kijkers/luisteraars verliezen omdat zij niet in het digitale pakket zitten. En dan kan de kabelmaatschappij zeggen dat ze voldoen aan hun doorgifte plicht door deze omroepen via het analoge net door te geven, maar iedereen weet dat de consument lui is en dat, als ze eenmaal digitaal kijken/luisteren, dat ze dan niet meer terug gaan naar het analoge net voor de lokale omroep. Want, waarom wel de regionale zenders en niet de lokale?

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    Onderstaande aanvulling werd mij gemaild door een lezer:

    ‘Sinds 31 januari jl. heet het kabelbedrijf @Home BV, met de merknaam @Home. De namen Essent en Essent Kabelcom zijn voorbehouden aan het energiebedrijf Essent NV. Essent NV heeft sinds de verkoop niets meer te maken met @Home.’

    Thomas Giger
    Radioactive Blog

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>