Zomerfestival Radio 2: ruim twee miljoen luisteraars

On Stage)2,2 miljoen is een toepasselijk aantal luisteraars voor Radio 2. Zoveel mensen hebben volgens de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep in de zomermaanden in totaal afgestemd op de concertavonden tijdens het Zomerfestival. In totaal gaat het om 16 procent van alle Nederlanders ouder dan 13 jaar, meldt het persbericht. Het radio-festival trok overdag en ‘s avonds bijna even veel luisteraars: zo’n anderhalf miljoen.

Een deel van de dagluisteraars stemde dus blijkbaar ook ‘s avonds af, dus het was een goed idee om overdag uitgebreid aandacht te besteden aan de artiest of groep van het avondconcert. Luisteraars gaven aan het hele Zomerfestival een gemiddeld rapportcijfer van 7,4.

Nostalgie

Vooral de ‘kwaliteit’ en ‘nostalgie’ werden gewaardeerd. Die nostalgie past ook goed in de avond van Radio 2. Artiesten en bands als Pink Floyd, Boudewijn de Groot, U2, Bløf (foto), Bob Dylan, Golden Earring en Ike & Tina Turner zijn de luisteraars overigens het meest bijgebleven.
________________________________________________________________

Lees ook:Een mooie Avond voor fans van Boudewijn de Groot
Lees ook:1,8 miljoen luisteraars voor NL-weekend Radio 2
Lees ook:Radio 2 en 3FM tevreden over recente actieweken
Lees ook:3,3 miljoen luisteraars voor ‘The Best Of…’
Lees ook:Radio over de Grens: FUN Radio (Frankrijk)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zomerfestival Radio 2: ruim twee miljoen luisteraars

  1. Casper Roos

    Heb genoten van Golden Earring live op Parkpop. Er moet nog veel meer in de archieven zijn, dus graag volgend jaar weer een concertje in de zomermaanden. Wat mij betreft ook wat concerten in de wintermaanden. Ik neem aan dat er nog genoeg moois in de kluizen ligt!

    Bedankt! Casper

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>