Radio over de Grens: FUN Radio (Frankrijk)

FunRadio_FranceIn de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je iedere donderdag over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘FUN Radio’ uit Frankrijk.

De naam zegt je vast wel iets, de zender zendt namelijk in 4 landen uit: FUN Radio. Op verzoek besteden wij deze week aandacht aan één van de grootste stations van Frankrijk. De zender is zowel in Frankrijk als in Slowakije, Wallonië en Spanje landelijk te horen via de FM en zendt voornamelijk dancehits uit.

Le Son Dancefloor

De slogan zegt het al: De zender draait veel dance, maar daarnaast ook R&B. Overdag is er veelal non-stop muziek te horen waarin de DJ een ondergeschikte rol heeft. ‘s Morgens wordt er wel veel gepraat in de ochtendshow en ‘s avonds is er ruimte voor het programmaconcept Libre Antenne. In het weekend is veelal ruimte voor mixes.

3.8 miljoen via 250 frequenties

De zender heeft elke dag gemiddeld 3.8 miljoen luisteraars via ruim 250 frequenties verspreid over heel Frankrijk. Ook is de zender te beluisteren via bijvoorbeeld internet en satelliet.

Libre Antenne

Libre Antenne is een programmaconcept wat bijna onlosmakelijk met Frankrijk verbonden is. Zowel NRJ als FUN Radio heeft het concept in de programmering opgenomen. Het is de bedoeling dat er veel gepraat wordt, er veel flauwe grappen zijn en luisteraars interactief met de show meedoen.

Niet alleen Frankrijk

Nee nee, FUN is niet alleen te beluisteren in Frankrijk. Voordat we nu leuke grappen gaan maken dat het in heel de wereld via het internet te beluisteren is wil ik zeggen dat de zender via FM in Frankrijk, Spanje, België en Slovakije uitzendt. Laat de flauwe grappen nu maar komen!

Heb jij nog een suggestie voor Radio over de Grens? Laat het ons weten!

Lees ook:Radio over de Grens: NRJ (Frankrijk)
Lees ook:Radio via je mobiel zonder hoofdtelefoon
Lees ook:Nostalgie op de Belgische radio
Lees ook:Classic FM viert quatorze juillet met Franse dag
Lees ook:Nog even nagenieten: Nederland – Frankrijk met Jack

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>