[Audio] Bert Bakker: ‘Kabinet liet steken vallen in mediabeleid’

Radioactive.blog.nl | Medy van der Laan [ ocw.nl ]Discussies over mediabeleid gaan bijna altijd over de landelijke en regionale media. Den Haag doet nú pas iets voor lokale omroep door een structurele subsidie en digitale doorgiftegarantie. "Ik vind dat het kabinet daar een paar steken heeft laten vallen", zei D66-Kamerlid Bert Bakker vanavond op Radio Rijnwoude, doelend op zijn partijgenoot én Media- staatssecretaris Medy van der Laan. "Maar je mag ook kritisch zijn op je eigen mensen en ook op de departementen die erachter zitten."
Bakker ziet graag meer anticipatie op bewegingen in het medialandschap. "Men hobbelt al járenlang vreselijk achter die nieuwe ontwikkelingen aan en is dan ook altijd te laat met het regelen van dit soort dingen." Hij vindt dat jammer, maar ziet ook een rol voor de Kamer om actie te ondernemen.

Radioactive.blog.nl | FragmentBeluister een fragment (montage) met achtereenvolgens presentator Pieter Goedhart en D66-Kamerlid Bert Bakker
Bron: Radio Rijnwoude 23 april 2006 [ 41 sec | mp3 | 638 kB ]

Het nieuwe wetsvoorstel voor de lokale omroep moet niet alleen zorgen voor financiële- en ontvangstgaranties, maar ook onnodige ‘bureaucratie’ verminderen. "We willen voorkomen dat ofwel de lokale omroepen dan wel het Commissariaat voor de Media met heel erg veel gedoe rondom financiële verantwoording en jaarverslagen geconfronteerd worden", aldus Bakker op de lokale radio.

Radioactive.blog.nl | Omroep Rijnwoude

Lees ook:

‘Directe subsidie lokale omroep’
‘Rechtstreekse subsidie lokalen’
Politiek steunt lokale omroepen
Digitale radio in Kamercommissie
OLON wil digitale doorgifte lokale omroepen
________________________________________________________________

Lees ook:‘Directe subsidie lokale omroep’
Lees ook:Kamerlid Bert Bakker biedt lokale omroepen vrijheid
Lees ook:‘Rechtstreekse subsidie lokalen’
Lees ook:Bakker (D66) en Elias (VVD) niet in Tweede Kamer
Lees ook:Politiek steunt lokale omroepen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “[Audio] Bert Bakker: ‘Kabinet liet steken vallen in mediabeleid’

  1. radiowatcher

    Dat ‘mediabeleid’ is één grote aanfluiting, ze waaien echt met alle winden mee daar in Den Haag. Die Bakker lijkt me wel oké. Maar omroepen (en dan praat ik even over de landelijke) weten gewoon niet meer waar ze aan toe zijn.

    Iedere keer komen ze weer met nieuwe plannen en zaaien ze nog méér onrust! Blij dat ik geen omroepdirecteur ben, zou er echt he-le-maal gek worden.

      /   Reply  / 
  2. Elly van Amstel

    Bert Bakker loopt wel met dat voorstel te schermen, maar wanneer dient hij het nu eens in? Of is dit “zieltjes winnen” voor D66 onder radiomakers? Het zal niet de eerste keer zijn dat een partij om het imago op te krikken met een voorstel komt dat in de smaak valt bij “het volk”. En hoe groot is de kans dat het aangenomen wordt? Er is al uit de hoek van het ministerie een opmerking gevallen en een notitie uitgegaan dat de gemeentes het maar moeten oplossen..

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Beste Thomas, Complimenten voor de nette nieuwsberichten naar aanleiding van ons programma ‘Portret’. Mocht je meer van het interview willen gebruiken op je site, dan is dat geen probleem. Ik kan je het volledige audiobestand toesturen. Je kan contact met mij opnemen via het antwoordformulier op mijn weblog. Vriendelijke groet, Bart

      /   Reply  / 
  4. Thomas Giger

    Hé Bart, dank je wel voor je reactie, ik zal je mailen! Groet, Thomas

      /   Reply  / 
  5. Bart

    Top!

      /   Reply  / 
  6. David de Jong

    Elly van Amstel: het wetsvoorstel is ingediend op de laatste zittingsdag van de (oude) Tweede Kamer voor het verkiezingsreces op 31 oktober jl. De vraag is wanneer het behandeld wordt en interessanter is of het ook daadwerkelijk zal worden aangenomen.

    Zie ook de website van de Olon op
    http://www.olon.nl/publiek/200514505.html

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>