Jeroen Nieuwenhuize geeft radioles in Sierra Leone

Radio 538-dj’s Jeroen Nieuwenhuize en Jens Timmermans zijn afgelopen week afgereisd naar Sierra Leone om het werk van War Child van dichtbij mee te maken. Donderdagmiddag keren de dj’s terug uit het Afrikaanse land, waar honderdduizenden kinderen opgroeiden in een gewelddadige burgeroorlog. Ze spraken met kinderen en jongeren over hun oorlogservaringen, bezochten War Child-projecten en ondervonden wat het betekent om te leven in een voormalig oorlogsgebied.


Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen. De eerste stap werd gezet door Jeroen en Jens die zelf in actie kwamen: zij gaven kinderen les in radio maken.

War Child

Iedere dag groeien nog miljoenen kinderen op in oorlog. Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen. Met een creatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child is in twaalf voormalig oorlogsgebieden actief.

Sierre Leone

Van 3 september tot 9 september brachten 538 dj’s Jeroen Nieuwenhuize en Jens Timmermans een bezoek aan Sierra Leone. In dit voormalig conflictgebied spraken zij met kinderen en jongeren uit programma’s van War Child. Ook zetten de dj’s hun eigen expertise in: samen met de kinderen maakten ze radio.

Openbaring

Radio 538-dj Jeroen Nieuwenhuize: “Van alle kinderen die ik heb ontmoet, voelde ik me het kleinste. Het was een enorme openbaring. Ik heb hier gezien wat echt belangrijk is. War Child helpt kinderen om weer vertrouwen te hebben in het leven.”

Janken

Ook Jens Timmermans is onder de indruk van de reis naar Afrika: “Ik moest echt janken om de oorlogsverhalen van Sierra Leone. Maar wat ik zag tijdens de War Child workshops was een brok positiviteit. De kinderen denken weer aan hun toekomst.”

Lees ook:Radio 538 is begonnen met ’538 voor War Child’
Lees ook:538 voor War Child-eindfeest in Rotterdam
Lees ook:Tussenstand dag 6 ’538 voor War Child’: 45.475 kinderen geholpen
Lees ook:538 dj’s Barry Paf en Frank Dane naar Colombia voor War Child
Lees ook:Tussenstand dag 5 ’538 voor War Child’: 35.412 kinderen geholpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>