538 dj’s Barry Paf en Frank Dane naar Colombia voor War Child

Over zeven weken begint bij 538 de actie ‘ 538 voor War Child’.  Van 22 tot en met 29 maart gaan de 538-dj’s met een studiotruck langs acht verschillende steden met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. Om nog duidelijker de projecten van War Child in beeld te brengen stappen Barry Paf en Frank Dane op het vliegtuig naar Colombia om daar de werkzaamheden van War Child te zien.

De dj’s vertrekken zaterdag 9 februari en komen weer terug op 15 februari. Dit doen ze om zo meer te weten te komen over het werk wat War Child daar verricht. Zo gaan zij langs bij projecten in hoofdstad Botogá en in de Colombiaanse jungle.

Dit jaar is het thema van ‘538 voor War Child’ week de oorlogskinderen die er alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door de oorlog hun ouders kwijt. Hierdoor staan er alleen voor en belanden daarom vaak in de prostitutie, huisslaaf of kindsoldaat. War Child probeert deze kinderen een veilige plek te geven. Tijdens de actieweek van 538 kun je een verlaten oorlogskind al helpen voor 12 euro.

72.984
Vorig jaar hield 538 ook een actieweek voor War Child. Die week stond toen in het teken van onderwijs voor oorlogskinderen. De actie heeft er toen voor gezorgd dat 72.984 oorlogskinderen weer naar school durven, leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren.

De steden waar dit jaar de  studiotruck langsgaat zijn: Groningen, Heerenveen, Alkmaar, Bergen op Zoom, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Gouda en Veenendaal.

Bekijk hieronder de teaser die 538 voor deze actieweek heeft opgenomen:

 

 De ‘538 voor War Child’ week is van 22 tot en met 29 maart.

- Kijk hier voor meer informatie over de actieweek.

Foto: 538 / ’538 voor War Child’ 2012

Lees ook:538 voor War Child zoekt talent
Lees ook:538 voor War Child helpt 104.397 kinderen
Lees ook:Jeroen Nieuwenhuize geeft radioles in Sierra Leone
Lees ook:538 stopt met 538 voor War Child
Lees ook:Dj’s 538 met LINGO-tas naar huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>