Edwin Evers heeft Top 10 notering te pakken

Edwin EversDe zangkunsten van radio-dj Edwin Evers werden vorig jaar duidelijk zichtbaar in het tv-programma 'Just The Two Us'. Evers, die naast dj ook drummer is, laat zijn zangtalent wel vaker horen en ook nu weer. De 37-jarige discjockey scoort momenteel een top-tienhit met een bewerking van 'All Summer Long' van Kid Rock. In mijn hoofd zong ik al zachtjes de Nederlandse vertaling, maar die bestaat nu ook écht. En het is een hit.

Het is een vreemde eigenschap van mij, maar met heel veel Engels-talige nummers zing ik in het Nederlands mee. Dan merk je ook direct hoe knullig sommige songteksten zijn. De vertaling van 'All Summer Long' werd bij al de hele zomer lang. Edwin Evers moet hetzelfde idee gehad hebben en maakte er 'Heel De Zomer Lang' van.

De dj van Radio 538 schreef een persiflage op het nummer van Kid Rock en wordt uitgevoerd door Kid B en Martin van der Starre. In het nummer zit ook een stukje van 'Una Paloma Blanca' van George Baker verwerkt, waarover in het liedje ook gezongen wordt. Het door Evers geschreven nummer komt maandag binnen op de vierde plaats van de Single Top 100. Het 'origineel' van Kid Rock staat op derde plek (het nummer van Kid Rock is gebaseerd op samples van Warren Zevon's 'Werewolves Of London' en Lynyrd Skynyrd's 'Sweet Home Alabama').

Evers in de hitlijsten

'Heel De Zomer Lang' is de eerste toptienhit voor Edwin Evers. Eerder bereikte de dj al de hitlijsten als de broertjes Frank en Ronald de Boer en met het met Guus Meeuwis opgenomen nummer 'Waar Moet Ie In? (Daar Moet Ie In)'. In 2004 bewerkte Evers de zomerhit 'Dragostea Din Tei' van O-Zone tot de Nederlandse versie 'Duitsers Hier, Duitsers Daar' met een imitatie van de stem van wijlen Prins Bernard.

Hieronder kun je het nummer 'Heel De Zomer Lang' beluisteren. Echt heel boeiend is het niet en de melodie verveelt eerlijk gezegd ook erg snel. Ik snap eigenlijk niet dat het liedje zo'n 'hit' is. Kun jij 'm wel helemaal uitluisteren?

Zie ook:
- Edwin Evers met vakantie, Humberto Tan valt in

Lees ook:Overzicht juli 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:Radio 538 nu OS- en straks WK-zender
Lees ook:Radioactive headlines week 29: Vierdaagse, vakantie en Sylvie
Lees ook:Evenbeeld Edwin Evers krijgt vorm
Lees ook:Edwin ‘Lachzak’ Evers haalt uit naar Adam Curry

1 Reacties // Reageer

One thought on “Edwin Evers heeft Top 10 notering te pakken

  1. Bryan

    Leuk nummer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>