Waarom Rob Stenders weg moet

Het is Waarheidsserum Woensdag en de op één na laatste reguliere uitzending van ‘Stenders Eetvermaak’ en dus heeft Rob Stenders vijf minuten kostbare zendtijd op 3FM gebruikt om eens heel eerlijk te zijn. De bevlogen radiomaker vond dat zijn luisteraars recht hebben op uitleg over het waarom donderdag de laatste Stenders Eetvermaak is, waarom hij weggaat bij de VARA en toch bij 3FM blijft.

Na een uitstapje bij het commerciële Yorin FM keerde Rob Stenders halverwege 2007 terug op 3FM, bij zijn oude werkgever VARA.

Voor die omroep startte hij met de presentatie van het lunchprogramma ‘Stenders Eetvermaak’.

Nog 1 jaar

Twee jaar geleden kreeg Stenders van de toenmalige 3FM-zendercoördinator Florent Luyckx te horen dat hij eigenlijk te oud is voor 3FM en dat hij nog een jaar kreeg bij 3FM. Het lunchprogramma begon echter succesvol te worden en Stenders mocht nog een jaartje blijven.

BNN

Zoals bekend gaat er per 1 september 2010 heel wat veranderen in Hilversum, want er treden nieuwe omroepen toe tot het publieke bestel en bestaande omroepen krijgen meer of minder zendtijd. BNN is één van de omroepen die zendtijd krijgt en dat gaat ten koste van onder meer die van de VARA.

De VARA heeft overdag twee programma’s op 3FM; ‘s morgens vier uur lang Giel Beelen en tussen de middag twee uur Rob Stenders en op vrijdag Claudia de Breij. Het is volgens Stenders logisch dat de VARA Giel Beelen laat zitten, maar dat betekent wel dat Robs lunchprogramma sneuvelt.

Radio 2

Doordat de VARA moet inleveren is er geen plek meer voor Stenders om voor die omroep uren te maken op 3FM. Zijn trouwe dienst kon hem nog wel door laten stromen naar Radio 2, maar daar stak Rutger Castricum van de nieuwe omroep Powned een stokje voor.

Rob Stenders kwam Rutger tegen en die vroeg Rob waarom hij niet bij 3FM blijft. Rutger vond dat de rebel in Stenders weer boven moet komen en dat hij gewoon op de publieke popzender te horen moet blijven.

Powned

Nu is Powned één van de nieuwe omroepen in Hilversum én eentje met zendtijd op 3FM. Daarop is Stenders gaan praten met de -inmiddels nieuwe- zendercoördinator Wilbert Mutsaers en heeft hij gezegd 3FM toch wel een heel leuke zender te vinden. Uiteindelijk zijn alle partijen er uitgekomen en gaat Stenders radio maken voor Powned.

Vanaf september zal Rob Stenders op vrijdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur een programma maken op 3FM. Overigens gaat Paul Rabbering, die nu op die tijd te horen is, er niet op achteruit, want hij krijgt er een nieuw programma bij.

Verder zal Stenders ook op vrijdagavond radio gaan maken voor Powned. Hij is dan te horen van 22:00 tot 01:00 uur.

Nieuwe programmering

Het zal niet lang duren voordat 3FM met de nieuwe programmering op de proppen komt. Ook BNN zal binnen afzienbare tijd bekendmaken welke uren zij gaan vullen, en nog interessanter… met wie. De jongerenomroep krijgt door de meer dan 300.000 leden die ze nu hebben, aanzienlijk meer radio-uren.

Wordt vervolgd!

ZIE OOK:
- Rob Stenders begint aan laatste week Eetvermaak

Lees ook:Rob Stenders begint aan laatste week Eetvermaak
Lees ook:Definitief: Rob Stenders naar PowNed
Lees ook:Rob Stenders geeft aftrap nieuwe programmering 3FM
Lees ook:Koekje van eigen deeg voor Rutger Castricum (PowNed)
Lees ook:Nieuwe programmering 3FM najaar 2010

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Waarom Rob Stenders weg moet

  1. Erik H.

    Volgens mij is het Ruger Castricum, maar dat terzijde

      /   Reply  / 
    1. Jorn Agterberg Auteur

      Rutger Castricum van Powned. Ja nu heb ik ‘m goed :-D Tnx!

        /   Reply  / 
  2. Erik H.

    Zie nu dat ik er zelf ook een typo in had gegooid. Andermans fouten vinden is altijd makkelijker he…

      /   Reply  / 
  3. Jan

    ik heb niets tegen Stenders (behalve dat hij vaak teveel o.h.), maar het is toch van de zotte, dat een dj 6 uur zendtijd op 1 dag krijgt!

    Overigens moet hij op RADI0-2 het veld ruimen voor Hans Schiffers. Hans wil na 18 jaar Schiffers.fm (ma-vr 14.00 – 17.00 uur, wordt 14-16 door Jan Willem Rozenboom overgenomen) wel wat anders en krijgt (hij is in vaste dienst van de AVRO!) drie ‘nieuwe’ programma’s in het weekend.

    ‘s Ochtends ‘verjaagt’ hij de Sandwich naar Radio 5 (vermoedelijk naar de vrijdag), en ‘s middags gaat Hans het Steenen Tijdperk presenteren, dat Stenders op een zeer kundige en gedreven wijze (zoals we van hem gewend zijn, als het om het draaien van plaatjes gaat), nu moet laten varen. Wat het derde programma van Hans wordt (zal wel op zaterdag zijn), is mij nog niet bekend. Kortom, de stoelendans is begonnen! En Domien Verschuren gaat (waarschijnlijk) ma-do 12.00 – 14.00 uur doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>