Ergernissen op de radio, wat vind jij?

Gisteren las ik op de website van het NRC een bijdrage van Marjoleine de Vos. Zij stelde daarin onder meer de vraag waarom kranten vaak wel kritiek uiten over televisie-programma's, maar eigenlijk nooit aan radiokritiek doen. De Vos denkt dat het er mee te maken heeft dat televisie groter is dan radio. Ze heeft wel wat op te merken over radio, bijvoorbeeld over de uitspraak van "Ráddio Eén". Dat heeft natuurlijk een reden…

De station calls (het noemen van de naam van het radiostation) moet natuurlijk wel smeuïg klinken. En met Radio 1 valt weinig anders te doen dan wat accent op 'radio' te leggen.

Maargoed, Marjoleine de Vos ergert zich daar dus aan. Verder vindt ze "het aggressieve betweterige vragen van veel journalisten" ook vervelend. Daar kan ik me wel in vinden, al mag er best wel eens kritische vraag gesteld worden.

Andere irritaties 

Zelf heb ik niet zo veel radio-irritaties. Al kan ik slecht tegen aankondigingen van "zometeen de nieuwste plaat van Snowpatrol" waar je vervolgens meer dan een uur op moet wachten. Natuurlijk begrijp ik het idee erachter, je wordt getriggerd om te blijven luisteren. Maar als soort service naar de luisteraar vind ik dat je die plaat dan wel binnen 20 minuten ook daadwerkelijk moet draaien. Radio 538 had (heeft?) daar nog wel een handje van.

Waar ik me momenteel nog wel een beetje aan erger, is het tempo 's morgens bij Slam!FM. Ik vind dat Timo Kamst (de ochtend-jock) op een leuke manier radio maakt, ik kan zijn grappen waarderen en hij brengt het leuk. Alleen het tempo waarmee hij de nieuwsberichten 's morgens brengt, dat is echt moordend. Op zich kan ik wel tegen het nieuws in 1 minuut (doet Radio Veronica ook), maar als ik dat half slapend hoor, dan komt dat heel gehaast en irritant over.

Zo heeft iedereen wel van die kleine of grote irritaties over radio- jingles, DJ's of reclames. Wat zit jullie het meest dwars? Waar irriteer jij je het meest aan? Laat het even weten in het reactieveld hieronder!

Lees ook:Veronica in EK-sferen op vrijdag de 13e
Lees ook:Radio 1 gaat klokje rond op Oudjaarsdag
Lees ook:Rigter! Live was “genezingsproces” voor weduwe dj
Lees ook:Hannelore Zwitserlood: van Radio Tosti tot TV
Lees ook:Chris Kijne pleit voor kwaliteitsuitbouw Radio 1

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ergernissen op de radio, wat vind jij?

 1. Kokstra

  De naam van een (bekende) artiest of een titel verkeerd uitspreken… klinkt echt nergens naar en je verwacht van een dj toch wat meer kennis…

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @ Kokstra: Het is inderdaad niet echt professioneel als een DJ namen verkeerd uitspreekt. Ik moet het wel even voor de DJ’s opnemen, want iedereen kan zich natuurlijk een keer verspreken.

    /   Reply  / 
 3. Timo Kamst

  Ik drink teveel koffie ‘s morgens waardoor ik helemaal opgefokt het nieuws lees. :-)

  Ik ga er op letten! :-) :-)

  Groeten Timo

    /   Reply  / 
 4. Jorn

  Haha :D Staan je ogen ook helemaal wijd open aan het eind van de ochtend en sta je te trillen van de cafeïne?

  Het ging trouwens vanmorgen wel lekker. Succes ermee Timo!

    /   Reply  / 
 5. Jasper

  Ik erger me aan presentatierobots. Maar ja, dat komt of door “onderzoek” dat uitwijst dat luisteraars niet graag naar een zwetsende DJ luisteren, of door de restricties van de clausulering van de fequenties.

  Overigens is het volkomen terecht dat mensen zich ergeren aan zwetsende DJs. Maar het is nu juist de kunst van het DJ zijn om louter interessante dingen te melden.

    /   Reply  / 
 6. Kokstra

  @Jorn: ik bedoelde ook meer de dj’s die keer op keer dezelfde fout maken.

    /   Reply  / 
 7. Jorn

  Okay Kokstra, kom je die DJ’s veel tegen op de radio? Ik luister kritisch radio, maar ik hoor niet vaak DJ’s die keer op keer struikelen over moeilijke artiestennamen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>