Podcast Haitink ruim 200.000 keer gedownload

De downloadprojecten van de klassieke muziekzender Radio 4 vinden gretig aftrek. De meest recente downloadactie waren de speciale podcasts rondom dirigent Bernard Haitink. Via de website van Radio 4 werden de muziekstukken maar liefst 218.633 keer gedownload door bezoekers. Het aantal unieke bezoekers van de website steeg in maart 2009 met 164 procent naar honderdduizend. De belangstelling komt niet alleen uit Nederland; de statistieken wijzen uit dat de bezoekers uit meer dan 125 landen afkomstig zijn.

Het klassieke radiostation biedt in samenwerking met de Avro sinds 9 maart de muziek gratis aan ter ere van de 80ste verjaardag van Haitink. De drie bijzondere symfonieën, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Bernard Haitink, zijn nog steeds te downloaden via Radio4.nl. Het betreft de muziek-producties ’Symfonie in C’ van Georges Bizet, ‘1e Symfonie’ van Robert Schumann, en ‘3e Symfonie’ van Ludwig van Beethoven.

De populariteit van de actie is mede te danken aan de Radio 4 Hyvespagina en de Radio 4 Twitterpagina, waar liefhebbers elkaar wezen op de mogelijkheid de werken te downloaden.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Radio 4 start nieuw downloadproject
Lees ook:Haitink-downloadproject Radio 4 nu al groot succes
Lees ook:Radio 4 viert heropening De Doelen met downloadactie
Lees ook:Downloadactie gratis podcasts groot succes
Lees ook:Radio 4 Top 400 online terug te beluisteren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Podcast Haitink ruim 200.000 keer gedownload

  1. Pingback: Nieuwe downloadactie met Nederlands Blazers Ensemble | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>