3FM maandag flink van slag door computerstoring

Luisteraars van 3FM hebben het gisteren ongetwijfeld meegekregen: het station werd geplaagd door een fikse computerstoring. Het systeem Dalet crashte waardoor digitaal radio maken vrijwel onmogelijk was geworden. “Dalet is bij vrijwel alle landelijke radiostations het kloppend hart van de studio. Vandaag had de onze last van fikse hartritmestoornissen en reageerde het ondanks verwoede pogingen niet op reanimatie”, schrijft Bart Arens. “Resultaat: van het ene op het andere moment was er geen geluid meer te horen op de radio en moesten muziek, jingles, geluidseffecten en programmavormgeving op een alternatieve manier worden afgespeeld.”

Hoewel is getracht de luisteraar zo weinig mogelijk te laten meekrijgen van de storing, is dat niet helemaal gelukt. Hoewel Dalet aanvankelijk na een uurtje op gang was gekregen, ging het opnieuw mis. “Dalet crashte wederom, ditmaal tijdens een plaat. Hoe het kan weet ik niet, maar Kings of Leon – notion ging op het moment van crashen bruut over in… Frans Bauer – heb je even voor mij!”

Arens vervolgt: “Toen kon ik m’n lachen niet meer inhouden. Als ik rechts keek, zag ik het computerscherm waar niet veel meer leesbaars op te zien was dan honderd dezelfde ‘database connection failure’ foutmeldingen. Als ik links keek zag ik een aantal 3FM collega’s een polonaise inzetten op het blijkbaar vermakelijke ‘heb je even voor mij’. Ik kneep mezelf in m’n arm en toen bleek dat ik niet verzeild was geraakt in de bekende DJ droom besloot ik er maar ‘t beste van te maken.”

Dalet is nog de hele dag van slag geweest, ook Coen & Sander hadden te kampen met fikse problemen. Lees het hele verhaal van Bart Arens hier.

Lees ook:‘Hey DJ’ Martijn is Muijst Wanted voor 3FM-nightshift
Lees ook:Bart Arens stapt in huwelijksbootje
Lees ook:Bart Arens gaat ‘Aan De Slag!’ bij Radio 2
Lees ook:Nieuwe cursus: plaat produceren
Lees ook:Bart Arens opvolger Daniel Dekker op Radio 2?

1 Reacties // Reageer

One thought on “3FM maandag flink van slag door computerstoring

  1. FlorisD

    Overigens is het probleem nu nog steeds aanwezig. 3FM draait nu nog steeds op een lokaal draaiend nood-Dalet in plaats van de normaal in gebruik zijnde versie. Daarom werkt o.a. de nowplaying en de playlist op de website niet.

    Overigens was het grootste probleem dat na de crash van de normale Dalet de nood-Dalet OOK niet wilde werken, dus toen moest er simpelweg een stapel CD’s bij elkaar worden gezocht om te draaien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>