Swijnenberg en Veenstra winnen Lingo met overmacht

LingoSinds François Boulanger Lingo niet meer presenteert (2000) heb ik nooit meer naar het spelprogramma gekeken. Het saaie en suffe imago werd anderhalf jaar geleden al wat afgestoft doordat Robert Jensen en Jan Paparazzi kandidaten waren. Dinsdagavond was er een speciale uitzending van Lingo naar aanleiding van de veiling 'Doe mee aan Lingo in het Glazen Huis' tijdens de Serious Request. Saai was de uitzending zeker niet.

Gerard Ekdom nam het samen met de bieder op dit 'veilingstuk' Michael Hompus op tegen het team van Coen Swijnenberg en Michiel Veenstra. Presentatrice Lucille Werner refereerde nog een aantal maal aan het bedroevende optreden van Ekdom vorig jaar in Lingo. Dit jaar kwam de radio-dj ook niet heel ver. Het team van Michael en Gerard kwam uit op 50 euro, in schril contrast met Coen en Michiel die 370 euro als eindstand op de borden hadden staan.

Swijnenberg en Veenstra speelden de finale waarin ze binnen 2:30 minuten zeven woorden moeten raden. In de zapmomenten dat ik de afgelopen jaren Lingo zag, heb ik weinig mensen dat zien lukken. Ook al waren de woorden niet al te moeilijk in deze uitzending en hadden ze (bijna) allemaal te maken met de Serious Request-actie, het lukte Coen en Michiel wél. De teller stond op 0:00 toen Veenstra het zevende woord goed raadde. Het gewonnen bedrag van 5.000 euro komt uiteraard ook nog ten goede aan het Rode Kruis, daar waar de hele Serious Request voor georganiseerd was.

Quote 

De mooiste quote in de uitzending kwam van Coen Swijnenberg. In het introductiepraatje bekende Coen dat hij niet zo vaak naar het spelprogramma kijkt: "ik kwam er gister achter dat Lingo niet meer met vijf letters is".

Deze leuke en op het eind ook nog spannende uitzending is terug te kijken via UitzendingGemist.nl (open direct in player).

Zie ook:
- Drie DJ's 3FM en hoogste bieder vanavond in Lingo!
- Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro

Lees ook:Drie DJ’s 3FM en hoogste bieder vanavond in Lingo!
Lees ook:Kandidaten voor Glazen Huis-actie 3FM bekend
Lees ook:Gerard Ekdom komt 2.044 handen tekort
Lees ook:Gerard Ekdom schuift aan bij Michael Jackson-herdenking
Lees ook:Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis 2010

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Swijnenberg en Veenstra winnen Lingo met overmacht

  1. riki

    ok, heb hem nu ook gezien via uitzendinggemist. hij was leuk, maar nu wel weer genoeg Lingo voor dit jaar gezien. volgend jaar maar weer!

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Ja idd, mooi geweest voor dit jaar :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>