Jubilerende Frits Spits overladen met (koninklijke) cadeaus

Frits SpitsZaterdag werd hij 60 jaar en dit jaar zit hij ook nog eens 35 jaar in het vak als radio-dj: Frits Spits. Dit dubbele jubileum werd vandaag uitgebreid gevierd bij Radio 2. Frits' eigen programma 'Tijd Voor Twee' werd één grote verrassingsshow waarin hij werd overladen met cadeau's én een koninklijke onderscheiding kreeg. Ieder presentje voor de jubilerende Radio 2-presentator werd ingeleid door een audiofragment.

Veel oude bekenden van Spits en helden van hem kwamen aan het woord en gaven hem een bijpassend cadeau. Zo kreeg Frits onder andere een boek van Acrnon Grunberg dat de schrijver speciaal voor de dj gesigneerd had. De tekenaars van Fokke & Sukke maakten een speciale prent voor Spits met daarop de tekst "60? Dan is hij 10 jaar ouder dan de smurfen".

Ook de muziek was voor de feestuitzending speciaal aangepast aan de smaak van Spits. Beide uren werden geopend met feestmuziek; Congratulations van Cliff Richards even na 12 uur en Celebration van Kool & The Gang net na het nieuws van één uur.

Beluister hier de opening van het programma, dat overigens gepresenteerd werd door Bert Haandrikman:

Het vaste item 'Tweespraak' werd ook vandaag gespeeld, maar dan uiteraard gericht op het jubileum. De tweespraak luidde "Twee cadeautjes zijn onderweg naar het feestje van Frits Spits, zegt het ene cadeautje tegen het andere…" De winnaar (zoals gebruikelijk de nummer twee) maakte de tweespraak als volgt af: "…wat geef je iemand die zelf een geschenk is?"

Via de website van Tijd Voor Twee konden luisteraars de tweespraak afmaken, Frits Spits feliciteren en de jubileumuitzending live volgen via de webcam.

Koninklijke onderscheiding

Aan het eind van de uitzending kwam de burgemeester van Laren langs en naast de felecitaties van hem namens Laren, kreeg Frits Spits een koninklijke onderscheiding. Deheer Frits Ritmeester (echte naam van Spits) mag zich voortaan Ridder In De Orde Van Oranje Nassau noemen.

De beelden zullen vanavond ongetwijfeld overal te zien zijn, want er was veel pers aanwezig in de studio van Radio 2.

Zie ook:
- Met Frits terug naar de Avondspits
- Bij een verjaardag hoort een feestje
- Dubbel jubileum voor Frits Spits

Lees ook:Bij een verjaardag hoort een feestje
Lees ook:Met Frits terug naar de Avondspits
Lees ook:Frits Spits wint Marconi Oeuvre Award
Lees ook:Dubbel jubileum voor Frits Spits
Lees ook:De Top 60 van Frits op KX

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jubilerende Frits Spits overladen met (koninklijke) cadeaus

  1. Victor

    Frits was met zijn onovertroffen avondspits mijn allereerste radioheld. Hulde, hulde, hulde voor Frits Spits. Hij staat op mijn all time helden lijst bovenaan – naast Wim Rigter, overigens. Twee ikonen van de Nederlandse radio.

      /   Reply  / 
  2. maarten jan

    Je moet dus 35 jaar in het vak zitten en 60 jaar zijn om een lintje te krijgen!!!!
    Volgens mij deed de heer Spits gewoon zijn werk.
    Kijken of alle Nderlanders die 60 jaar zijn en 35 jaar werken een lintje krijgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>